+ PR-cikk

Szigetelő nélkül a villanypásztor sem fog működni

villanypásztor

Az elektromos kerítés felépítése nagyon egyszerű és egy igazán rugalmas, hatékony eszközről beszélünk, amit számtalan területen használnak a mindennapokban. Ennek ellenére az egyes alkatrészekre, kiegészítőkre kiemelten oda kell figyelni, mivel egy apró hiba is elég a rendszer leállásához, helytelen működéséhez.

Ha elektromosság, akkor szigetelésre is szükség van

Ahhoz, hogy hatékonyan működjön a villanypásztor, a kiegészítőkre is nagy hangsúlyt kell fektetni. Gondolunk itt elsősorban a szigetelésre. Ezek általában apróbb termékek, eszközök, amelyekből többféle is elérhető a piacon.

A legjobb megoldás az, ha a minőségre figyelünk oda a legjobban, nem pedig az árcédulára. A Vinex villanypásztor termékei között garantáltan megtalálhatjuk az ideális szigetelőt, de ezen kívül több hasznos eszköz is elérhető, amelyek segítségével az ideális rendszert tudjuk kiépíteni.

A szigetelés általában filléres tételnek számít az elektromos kerítés többi részéhez képest, de tudjuk nagyon jól, hogy párforintos különbség is olykor döntő tényező lehet.

Azonban ez egy olyan kiegészítő, ahol mindenképpen el kell kerülni a legolcsóbb “megoldásokat”. Miért veszélyesek? Mert újrahasznosított műanyagból készítik őket és sok esetben található bennük fémreszelék, ami egy elektromos rendszernél nem éppen szerencsés.

Ha lehet, ne itt próbáljunk meg spórolni, hanem inkább okos megoldásokat keressünk az egész rendszer kialakítására. A szigetelésnél kiemelten fontos a minőség, hogy minél tovább megfelelően működjön az egész rendszer. Nagy tisztaságú műanyag termékeket kell keresni, amelyek hosszú távon is megállják a helyüket.

Több okos kiegészítő is elérhető

Ha például leáll a villanypásztor, meghibásodik, akkor egy hibakereső eszköz segítségével villámgyorsan azonosíthatjuk a hiba okát, forrását. Ez a kis kütyü képes mérni a kerítés feszültségét, valamint a probléma irányát is képes jelezni. Mindenképpen ajánlott, hogy legyen egy ilyen otthon, mivel meghibásodás esetén hatékonyan és gyorsan tudunk reagálni a váratlan helyzetekre.

Teszterre is szükség lehet, ami képes megjeleníteni a villanypásztor kerítés feszültségét. Vezetékhez és szalaghoz is egyaránt lehet őket használni. Ez fontos kiegészítő ahhoz, hogy beállítsuk a megfelelő mértékű feszültséget a rendszerben, valamint ellenőrizzük azt.

A kiépítés egyszerű, de nagy odafigyelést igényel

Nem hiába szokták azt mondani a villanypásztorra, hogy egy igazán rugalmas megoldásnak számít, amit több területen is lehet alkalmazni. Mezőgazdaság, erdészet, legeltetés, állattartás, de még akár otthon a kertben is.

A megfelelő rendszer kiválasztása azonban nem egyszerű feladat. Oda kell figyelni arra, hogy pontosan milyen kialakítás lesz az ideális, valamint a kiegészítőknél is meg kell találni a legjobb szigetelést, vezetéket vagy éppen szalagot.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top