+ PR-cikk

Kombisütő és pároló – két funkció egyben

kombisütő

A kombisütő és pároló egy rendkívül hatékony berendezés egyben, hiszen két funkciót lát el egyszerre, ha kell száraz, ha pedig a recept úgy kívánja, nedves levegőt keringet a sütőtérben. Tehát egy igen sokoldalú masináról van szó, amely kiválóan alkalmas zöldség, hús és halételek elkészítésére, de gőzölhet benne tésztát, burgonyát vagy akár rizst is, méghozzá éttermi mennyiségben.

A gőzzel párolás nagy előnye, hogy az étel sokkal jobban megőrzi az aromákat és tápanyagokat, mint más egyéb bevett módszerek esetében.

Széles választék

A piacon fellelhető modellek elsősorban kapacitásukban különböznek, tehát a választásnál érdemes gondolni arra is, hogy milyen méretű GN-edények vannak már esetleg a birtokában, és ennek megfelelően választani a GN 2/1, GN 1/1 és GN2/3 mérethez készült modellek közül.

Az egyes modelleket aszerint is megkülönböztethetjük, hogy bojleresek vagy gőzgenerátorosak, esetleg direkt vízbefecskendezéssel állítják elő a gőzt a sütőtérben.

A vezérlés szempontjából is adódik választási lehetőség, hiszen egyes kombi sütőket érintőképernyővel, másokat viszont digitális érintőpanellel, elektronikus vezérlőpanellel vagy manuális tekerőgombokkal szabályozhatunk, beállíthatunk előre definiált programot, de megadhatjuk a paramétereket egyénileg is.

Egyéb szempontok

A beállítható hőmérséklet szempontjából az alsó érték mutat jelentős különbségeket: a maximális hőmérséklet jellemzően 270-275 Celsius-fok, az alsó érték viszont lehet 50, de akár 100 Celsius-fok is.

A gőzölési folyamat a digitális vezérléssel jellemzően pontosabban szabályozható, a gőzteljesítményt is könnyebb ezeken a készülékeken beprogramozni. A rozsdamentes acél burkolat és belső tér, a sütőtéri világítás és a dupla hőszigetelt üvegezés ma már alapkövetelménynek számít.

Hogyan takarítsuk az eszközt?

A kombinált gőzpárolókra fokozottan igaz, hogy a gondos takarítás és karbantartás jelentősen meghosszabbíthatja a készülék élettartamát. Minden műszak végén alaposan ki kell takarítani a készüléket, ami egyébként szerencsére nem igazán időigényes folyamat, viszont az elvégzéséhez hagyni kell a készüléket lehűlni.

A művelet nem igényel speciális felszerelést, elég hozzá enyhén tisztítószeres, langyos víz és egy puha anyag, ami nem karcolja fel a rozsdamentes acél tartozékokat. A korszerűbb modellek rendelkeznek automatikus tisztítási funkcióval is, ami komoly igénybevétel esetén igencsak hasznos lehet.

A Nagykonyhai.com Webáruház kínálatában kombisütők széles választéka várja egyéb ipari sütő és főzőberendezések mellett, így minden adott, hogy a legideálisabb gépészeti megoldásokat válogathassa össze étterme vagy egyéb vendéglátóipari tevékenységet folytató vállalkozása számára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top