+ Színház

Kiderült, mit játszanak jövőre a Szegedi Szabadtéri Játékokon

szegedi szabadtéri

Három musicallel és egy rendhagyó koncerttel várja a nézőket a Dóm téren következő évadában a Szegedi Szabadtéri Játékok.

Három musicallel és egy rendhagyó koncerttel várja a nézőket a Dóm téren következő évadában a Szegedi Szabadtéri Játékok – jelentette be Barnák László főigazgató szerdán a fesztivál online sajtótájékoztatóján.

Az évad nyitányaként egy különleges koncertet hallhat a közönség, Péter Bence mára világhírűvé vált zeneszerző, zongoraművész és a Szegedi Szimfonikus Zenekar a klasszikus, a pop és a rockzene határait feszegető feldolgozásokat játszik majd – közölte a színész, rendező.

A 2023-as évad ősbemutatóját, Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicaljét, az Ezeregy éjszakát hat teltházas előadáson, 24 ezer néző előtt játszották. Az előadást Juronics Tamás rendezésében, Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Bori Réka, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével 2024-ben július első két hétvégéjén öt alkalommal játsszák majd. A Bujdosó Nóra látványával és Madarász „Madár” János animációival színpadra állított darabot csak a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatja a közönség.

Az évad új saját produkciójaként Lévay Szilveszter és Michael Kunze musicaljét, a Rebeccát tűzik műsorra július utolsó és augusztus első hétvégéjén. A történetet sokan A Manderley-ház asszonya című Hitchcock-filmből ismerhetik. Hazai színpadon másodszorra, szabadtéren először mutatják be a darabot – mondta a főigazgató.

Az államalapítás ünnepéhez kapcsolódva Szörényi Levente és Bródy János rockoperája, az István, a király érkezik a Dóm térre, első szegedi bemutatása után negyven esztendővel. Novák Péter rendezésében, Tóth Kázmér kifejezetten a Dóm téri nagyszínpad adottságaihoz tervezett díszleteivel, újszerű koncepcióban. A Zikkurat Produkció különleges megoldásokat felvonultató előadásában a címszerepben Koltai-Nagy Balázs, Saroltként Schell Judit, Koppány szerepében Baricz Gergő, továbbá Borbély Richárd, Horányi Juli, Köteles Leander, Sena Dagadu, Herczku Ágnes, Kardos-Horváth János lesz látható.

A legfrissebb színházi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top