+ Színház

Dan Daw műsora semmihez sem hasonlítható, amit valaha láthattál

Dan Daw

Miután egy életen át inspirált másokat, a queer és mozgássérült performansz-alkotó Dan Daw visszaveszi a hatalmát.

fotó: Hugo Glendinning

Kerekesszék, latex doboz, fékezhetetlen perverziók, gyönyörű rendetlenség: szeptember végén a mozgáskorlátozottsággal való élet összetettségének fullasztóan intenzív témáit felszabadító érzékenységgel feldolgozó brit-ausztrál előadást láthatunk a Trafó színpadán.

A 2021-es angliai National Dance Award-ra jelölt, Mark Maughan rendezésében bemutatott The Dan Daw Show a szégyennel és a büszkeséggel való együttélés lökéshúzásába enged bepillantást. Egy előadás a törődésről, az intimitásról, a rugalmasságról, a szexualitásról, az elengedésről és önmagunk megvalósításáról.

Miután egy életen át inspirált másokat, a queer és mozgássérült performansz-alkotó Dan Daw visszaveszi a hatalmát, és most már csakis az ő feltételei szerint uralkodhatnak felette: legyen szó akár arról, hogy a színpadon lábzsámolyként kezelik, vagy arról, hogy egy latex dobozba zárják.

Az előadást végigkísérő egyszerre ironikus és szenvedélyes kommentár mindvégig azt hangsúlyozza, hogy ez a fajta személyre szabott uralom és alárendeltség az, amire szüksége van, amire vágyik, és ami felszabadítja – amin át a kirekesztő társadalmi légkör ellenszelében is megőrizheti az erejét.

„Daw műsora semmihez sem hasonlítható, amit valaha láthattál.” – írta a The Guardian.

Dan Daw a sydney-i székhelyű Murmuration társulat társigazgatója. A tánc és a fogyatékosság élvonalában dolgozik Ausztráliában és az Egyesült Királyságban, és többek között a BBC/South East Dance Performing Arts Fund Fellowship ösztöndíjasa.

Sarah-Vyne Vassallo-val együttműködve dolgozik fogyatékkal élő művészek munkáinak megrendelésén, fejlesztésén és létrehozásán, és szerves szerepet játszik a Murmuration művészeti programjainak és közösségi tevékenységeinek kidolgozásában és megvalósításában.

Dan 2002-ben kezdett előadóművészként dolgozni a Restless Dance Theatre-nél, azóta pedig dolgozott az Australian Dance Theatre (AUS), a Force Majeure (AUS), a FRONTLINEdance (UK), a Scottish Dance Theatre (UK), a balletLORENT (UK) és a Skånes Dansteater (SWE) társulatokkal is.

Facebook esemény

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top