+ PR-cikk

A fenntarthatóság az ingatlanok esetében is rendkívül fontos!

biokay

Amikor fenntarthatóságról beszélünk, és az ökologikus megoldásokon gondolkozunk, akkor legtöbb esetben az apróbb dolgok jutnak eszünkbe. Ilyen lehet akár a csomagolásmentes vásárlás, a tömegközlekedés használata, a használt ruhák vásárlása, az újrahasznosítás, a szelektív hulladékgyűjtés.

Aztán persze az otthonunkat is többször górcső alá kellene vennünk, hiszen az építkezés és a felújítás terén is sok olyan megoldás akad, amely környezet- és egyben pénztárcabarát is. Sőt, akár az irodaházak, lakóparkok és szállások esetében sem kell lemondani a fenntarthatóságról!

Éljenek az ökologikus megoldások!

Szerencsére egyre többen alkalmazzák a BIOKAY vályogvakolatok vályog építőanyagait, amikor építkezésre, felújításra, hozzáépítésre kerül a sor. Sőt, egyre növekszik azon embereknek a száma is, akik a mérgező anyagokat kipárologtató, egészségtelen hőszigetelési megoldásokkal szemben a teljesen természetes hőszigetelő anyagok mellett teszik le a voksukat.

Ezekkel a döntésekkel nem csupán a tárcájukat kímélik, hanem egyben a Földet is. Míg a vegyiparnak rengeteg energiát fel kell használnia azért, hogy mesterségesen előállítsa a szigetelőanyagokat, addig az ökologikus megoldások szinte semmibe nem kerülnek. Ráadásul egészséges lakóklímát is teremtenek, így duplán megéri a farostot, a kendert, a szalmát vagy a gyapjút használni, ha szigetelni szeretnénk otthonunkat.

Sőt, még az is a természetes építőanyagok mellett szól, hogy jóval kevesebb fenntartási költséggel kell majd számolni, hiszen a hőszigetelés és a fűtés is jóval hatékonyabban fog tudni működni, ha a BIOKAY vályogvakolatok termékeit választod.

Merj nagyban gondolkodni!

Külföldön már szerencsére egyre több olyan példa van, amely megmutatja, hogy akár nagyban is lehet fenntarthatóan és ökologikusan építkezni.

Így aztán a környező országokban járva láthatsz irodaházat, gyárat, szálláshelyet vagy akár oktatási intézményeket is, ahol csakis természetes megoldásokat alkalmazva oldották meg az építkezést vagy akár csak magát a szigetelést.

Nem is kérdés, hogy ugyanolyan előnyökkel jár ez, mint a magánkézben lévő lakóépületeknél, így mindenki jól felfogott érdeke, hogy minél egészségesebb klímát teremtsen a vendégeinek, munkavállalóinak, tanulóinak. Persze az anyagi megtérülés mellett sem mehetünk el szó nélkül, hiszen kétségtelenül kevesebb pénzbe kerül fenntartani egy ökologikus épületet, mint egy hagyományos módon felhúzott ingatlanét, amelynek korszerűtlen megoldásai télen-nyáron zabálják a pénzt.

Nem vagy egyedül!

Ha tehát akár a saját otthonod, akár a szállásod, irodád, gyárad szeretnéd minél jobban kizöldíteni, akkor arra is megvan a megoldás, ami ott lapul a BIOKAY vályogvakolatok szakértőinél.

Ne hidd, hogy csak új építésű ingatlanoknál lehet zöldülni, minden ingatlannál lehet olyan megoldásokat alkalmazni, amelyek egy vagy akár sok fokkal egészségesebbé teszik a lakóklímát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top