+ Természet

1680 döglött pingvin sodródott Uruguay partjaira

pingvin

Uruguay partjainál az elmúlt hetekben mintegy kétezer elpusztult pingvin került elő – közölte az ország környezetvédelmi minisztériuma.

Uruguay partjainál az elmúlt hetekben mintegy kétezer elpusztult pingvin került elő – közölte az ország környezetvédelmi minisztériumának munkatársa.

Július 7. és 21. között 1680 elpusztult pingvint sodort partra a víz – mondta el szerdán Carmen Leizagoyen. Hozzátette: egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a pingvinek tömeges pusztulását, de a madárinfluenzát kizárták.

A megvizsgált példányok fiatal állatok voltak, nagyon le voltak soványodva, és paraziták fertőzték meg őket.

La Palomában a helyi önkormányzat szóvivője a Telerocha televíziónak elmondta, hogy 800 pingvint kellett eltemetniük. Hozzátette: az évnek ebben a szakában mindig partra sodor a víz elpusztult pingvineket, de ilyen sokat csak nagyon ritkán.

Egy uruguayi állatmentő szervezet, az SOS Rescate de Fauna Marina vasárnap a közösségi médiában több mint 5000 elpusztult Magellán-pingvinről számolt be. Mint írták, az állatok azért pusztultak el, mert nem volt elegendő táplálékuk. Közlésük szerint a halhiányt az Atlanti-óceán déli részének túlhalászása és a klímaváltozás okozhatja.

A Magellán-pingvinek a szaporodási időszakban Patagóniához úsznak, majd több száz kilométert tesznek meg, hogy Brazília környékén élelmet és melegebb vizet találjanak a déli féltekén a téli időszakban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top