+ Film

Michelle Yeoh az egyik legkiemelkedőbb példa a nők szerepének megváltoztatására

Michelle Yeoh

Az idén Oscar-díjjal elismert Michelle Yeoh kapja a filmművészet női kiválóságait elismerő Women in Motion-díjat Cannes-ban.

Keresés a weben

Az idén Oscar-díjjal elismert Michelle Yeoh kapja a filmművészet női kiválóságait elismerő Women in Motion-díjat a májusi Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon – jelentették be csütörtökön a szervezők.

Yeoh a díjat megtisztelőnek nevezve hangsúlyozta:

“Rendkívül fontos, hogy a nők, a kamera előtt és mögött, továbbra is olyan szerepeket játsszanak és olyan történeteket meséljenek el, amelyek a világ sokszínűségét és összetettségét tükrözik “.

A fesztivál közleményében kiemelte, hogy az elmúlt kilenc évben olyan filmes személyiségek kapták a díjat, akik kulcsszerepet játszottak a nők kulturális és művészeti reprezentációjának megváltoztatásában.

“Michelle Yeoh vitathatatlanul az egyik legkiemelkedőbb példája” – fogalmaztak.

Thierry Frémaux, a fesztivál igazgatója felidézte, hogy Yeoh 2002-ben a cannes-i nemzetközi zsűri tagja volt.

A Kering francia luxusmárka által támogatott, 2015-ben alapított díjat, amely a nők filmművészetben elért eredményeire hívja fel a figyelmet, korábban Jane Fonda, Geena Davis, Susan Sarandon, Isabelle Huppert, Patty Jenkins, Gong Li, Salma Hayek és Viola Davis is átvehette – idézte fel a The Hollywood Reporter.

Michelle Yeoh a márciusi Oscar-díjátadó gálán a legjobb színésznő díját nyerte el a Minden, mindenhol, mindenkor című sci-fiben nyújtott alakításáért.

A Women in Motion-díjat Cannes-ban egy díszvacsorán nyújtják át a malajziai származású színésznőnek.

A 76. cannes-i filmfesztivált május 16. és 27. között rendezik meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top