+ Irodalom

József Attila szerelmes verseit dalolják József Attila sírjánál

József Attila

Az előadás József Attila nőkhöz való viszonyát, és legfontosabb szerelmeit helyezi fókuszba levélrészletek, megzenésített versekkel.

A költészet napja alkalmából április 15-én József Attila megzenésített szerelmes verseiből ad koncertet Fekete Bori zenésztársaival együtt a Fiumei úti sírkertben, a költő sírjánál – közölte a programot szervező Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) csütörtökön.

A Junior Prima díjas énekesnő nemrég jelentette meg a Szeress, ha kedves az életeM! című, versfeldolgozásokat tartalmazó lemezét, amelyet most a Fiumei úti sírkertben a költő sírjánál mutatnak be.

Az előadás József Attila nőkhöz való viszonyát, és legfontosabb szerelmeit helyezi fókuszba levélrészletek, megzenésített versek és népdalok segítségével.

Az előadáson olyan ismert művek hangzanak el, mint a költő síremlékén is olvasható Íme, hát megleltem hazámat vagy A talán eltünök hirtelen, valamint utolsó kötetének címadó verse, a Nagyon fáj.

A NÖRI számára fontos, hogy változatos programokkal, rendszeres kulturális eseményekkel hívja fel a figyelmet a Fiumei úti sírkert nemzeti emlékhely jellegére, amelynek egyik fő célja, hogy a magyar kultúrát hitelesen közvetítse a következő generációk számára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top