+ Film

A Mozinet Filmnapok következő vetítésén az Oscar-jelölt A csendes lány

mozinet filmnapok

A Mozinet Filmnapok keretében áprilisban pedig a megtörtént eseményeken alapuló Nem kapjátok meg a gyűlöletem szerepel majd.

A márciusi vetítésen, 2023. március elsején 19 órakor a Puskin moziban, valamint az rákövetkező napokban az ország számos más mozijában A csendes lány látható, amelyre
jegyek itt vásárolhatók elővételben.

A csendes lány az év egyik legmeglepőbb rendezői bemutatkozása, ami kimagaslóan jó kritikai fogadtatásban részesült, és a világ filmfesztiváljain már lenyűgözte a közönségét. A legjobb nemzetközi film kategóriában Oscar-díjra jelölt alkotás különösen megható, sokrétű és érzékeny film a szeretet hiányáról és a gondoskodás gyógyító erejéről.

A film főszereplője, Cáit mindössze tízéves, csendes kislány, aki hányattatott körülmények között nő fel. Örökké kimerült és ismét terhes édesanyjának a sok gyerek mellett nem jut ideje rá, alkoholista, hirtelen haragú apja pedig inkább jobb, ha nem foglalkozik vele. A család úgy dönt, Cáit-et a nyárra rokonokhoz adja. A gyerektelen párnál egészen új világ tárul fel a kislány előtt. Az idilli, zöld környezetében egy idő után Cáit megnyílik, végül fény derül arra a titokra is, amit újdonsült nevelői elrejtenének előle.

A Puskin mozis vetítés után Veiszer Alinda és Gyurkó Szilvia beszélget az érzelmi elhanyagolásról, és arról, hogy kapcsolatokban sérülünk és kapcsolatokban gyógyulunk. A Mozinet Filmnapok korábbi beszélgetéseiből készült videók megnézhető a Mozinet YouTube csatornáján.

A Mozinet Filmnapok keretében áprilisban pedig a megtörtént eseményeken alapuló Nem kapjátok meg a gyűlöletem szerepel majd. A részletes program itt található.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top