+ művészet & politika

Pataky Attila képviselte a magyar kultúrát Ausztráliában

pataky attila

Pataky Attila, az Edda együttes frontembere a következő napokban önálló estet tart az Ausztráliai Magyar Kulturális Találkozón.

Magyar művészek és a magyar kormány képviselőjének részvételével csütörtökön Gold Coaston megnyílt az Ausztráliai Magyar Kulturális Találkozó.

„A nyitógálán arról beszéltem, hogy minden diaszpórában élő ember egy kicsit nagykövete is Magyarországnak és a magyar nemzetnek, mert rajtuk keresztül ismeri meg a többségi nemzet a magyar kultúrát”

– mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, aki telefonon nyilatkozott.

Mint kiemelte, háromévente rendezik meg Ausztráliában ezt a találkozót, a mostani immár a 17. ilyen esemény, amelynek helyszíne a Queensland állambeli Gold Coast.

A négynapos találkozót nagy várakozás előzte meg, hiszen a koronavírus-járvány miatt a legutóbbi, a 2020-ra tervezett rendezvény elmaradt. A mostani összejövetelt az Ausztráliai Magyar Szövetség és a Queenslandi Magyarok Kulturális Szövetsége szervezte meg.

A csütörtöki nyitó gálakoncerten a Gold Coast-i Auditóriumban fellépett Szeredy Krisztina és Leblanc Győző operaénekes, valamint Pataky Attila, az Edda együttes frontembere is, ők a következő napokban önálló estet tartanak, mellettük táncokat oktat a Kolozsvárról érkezett András Katalin Bíborka és Varga László Zoltán. A megnyitón felszólalt Csenger-Zalán Zsolt, Magyarország ausztráliai nagykövete.

„Vasárnapig számos táncprogram, különböző előadások, képzőművészeti kiállítás, gasztronómia lesz része a rendezvénynek. Az Ausztráliai Magyar Kulturális Találkozó kiváló lehetőség arra, hogy a mintegy százezres lélekszámú helyi magyarság képviselői, valamint a Kárpát-medencéből érkező magyarok együtt legyenek”

– fogalmazott Potápi Árpád János.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top