+ Színház

A Maladype az észak-afrikai fesztiválokat járja

Maladype

A Maladype észak-afrikai turnéja Algériában zárul, ahol december 21. és 26. között első alkalommal szerveznek nemzetközi színházi fesztivált.

A Maladype Színház először egy egyiptomi, majd egy tunéziai, végül egy Algériában rendezett színházi fesztiválon mutatja be Yvonne, valamit Augusztus című darabjait novemberben és decemberben.

A társulat az egyiptomi Sarm es-Sejkben szerdán záruló SITFY – Ifjúsági Nemzetközi Színházi Fesztiválon (SITFY Sharm El-Sheikh International Theatre Festival for Youth) a Bruno Schulz novelláiból inspirálódott Augusztus című non-verbális előadásával képviseli Magyarországot – közölte a színház szerdán.

A Sínai-félsziget színházi fesztiválját Mázin el-Garabavi rendező alapította azzal a céllal, hogy találkozási és együttműködési lehetőséget biztosítson a Vörös-tenger partján évente összegyűlő többnemzetiségű színházi alkotók számára.

A nemzetközi zsűri által összeválogatott versenyprogramban széles körben elismert alkotók és társulatok előadásai, valamint utcaszínházi és nem hagyományos színházi terekben megvalósuló performanszok is helyet kapnak. A fesztivál ideje alatt workshopok, szakmai fórumok és tematikus konferenciák segítik a 20 országból érkező alkotókat, akik 72 produkciót mutattak be.

A Maladype társulata az egyiptomi vendégjáték után Tunéziába utazik, ahol a december 3-tól 10-ig tartó JTC – Karthágói Színházi Napok (JTC – Journées Theatrales de Carthage) elnevezésű nemzetközi összművészeti fesztiválon mutatja be Yvonne című előadását. Az 1983-ban létrehozott fesztivál a sokszínű művészi kifejezésmód és az újító színházi kezdeményezések számára nyújt nemzetközi bemutatkozási lehetőséget.

A Karthágói Filmes Napokkal egy időben szervezett, változatos műfajokat kínáló, összművészeti esemény a résztvevők számára több szakmai programot is kínál. A seregszemlén idén 40 ország több mint 100 produkciója mutatkozhat be 30 különböző helyszínen.

A Maladype észak-afrikai turnéja Algériában zárul, ahol december 21. és 26. között első alkalommal szerveznek nemzetközi színházi fesztivált. Az Adrarban megvalósuló Szahara Éjszakái Nemzetközi Színházi Fesztivál (Sahara International Theatre Nights) programjába egyedi látásmódú, sajátos színházi nyelvezetű darabok kaptak meghívást. Ezen a seregszemlén tizenhat ország mutatkozik be előadásaival, a Maladype Színház az Augusztus című produkcióját mutatja be itt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top