+ Képzőművészet

Szekszárd is bezárja kulturális intézményeit

szekszárd

Szekszárd bezárja a Babits Mihály Emlékházat, az Irodalom Házát, a Művészetek Házát és a vármegyeházi kiállítást.

Energiatakarékossági intézkedéseket fogadott el a megnövekedett rezsiköltségek miatt a szekszárdi közgyűlés csütörtökön.

A döntés szerint a tolnai megyeszékhelyen bezár több intézmény, a Babits Mihály Emlékház, az Irodalom Háza, a Művészetek Háza és a vármegyeházi kiállítás. A Wosinsky Mór Megyei Múzeum kiállításain – csökkentett nyitvatartási időben – legfeljebb 15 Celsius fok lehet a hőmérséklet. December 5-én ideiglenesen bezár a szekszárdi sportközpont által bérelt tanuszoda és a Tourinform iroda is.

A polgármesteri hivatalban és az intézmények irodáiban, orvosi rendelőkben 20, az óvodák gyermekek által használt helyiségeiben 22 Celsius fok lehet a legmagasabb hőmérséklet.

A december 1-től életbe lépő intézkedések között szerepel, hogy lekapcsolják a díszkivilágítást, az északi és a déli bevezető út közvilágítását, további útszakaszokon átlagosan a lámpák 50 százalékát, összesen 2300 lámpatest üzemeltetését szüneteltetik.

A közgyűlés döntött arról is, hogy az önkormányzat 2023-ban a 2021-ben felhasznált áram- és gázmennyiséghez képest 40 százalékos megtakarítást kíván elérni. Köbméterenként 1200 forintban határozták meg a beszerzendő földgáz, kilowattóránként 300 forintban a villamos energia legmagasabb árát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top