+ Zene

Elhunyt Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis

Jerry Lee Lewis 40 stúdióalbumot rögzített, a legutóbbi a Rock & Roll Time 2014-ben. Előző albuma, a Mean Old Man 2010-ben megjelent

Meghalt Jerry Lee Lewis – írja a New York Times. A zenész pénteken halt meg otthonában, a Mississippi állambeli DeSoto megyében. 87 éves volt.

A hírt ügynöke, Zach Farnum jelentette be. A halál okát nem közölte, de már egy ideje rossz egészségi állapotban volt a rock’n’roll legenda.

A Grammy-díjas Jerry Lee Lewis zener karrierje az ötvenes években indult, a louisianai zenész a híres Sun Recordsnál kezdett, amely fontos szerepet játszott Elvis Presley és Johnny Cash karrierjében is.

Olyan klasszikusok fűződnek a nevéhez, mint a Whole Lotta Shakin’ Goin’ On, Great Balls Of Fire vagy a High School Confidential.

Lewis 40 stúdióalbumot rögzített, a legutóbbi a Rock & Roll Time 2014-ben. Előző albuma, a Mean Old Man 2010-ben megjelent az Egyesült Államok legjobb 30-as listáján, és olyan sztárokkal énekelt duettet, mint Mick Jagger, Sheryl Crow, Willie Nelson és Eric Clapton.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top