+ Színház

Elek Tibor újra a Gyulai Várszínház igazgatója

elek tibor

Elek Tibor kiválóan szintetizálja a Várszínház legnemesebb művészeti hagyományait, amelyeket egyúttal korszerű módon megújít.

Elek Tibor lett újabb öt évre a Gyulai Várszínház igazgatója a gyulai képviselő-testület csütörtöki egyhangú döntése értelmében.

Elek volt az egyedüli pályázó a posztra; 2027. november 2-ig továbbra is vezetheti a Gyulai Várszínházat.

“Elek Tibor vezetése alatt újabb fénykorát éli a Gyulai Várszínház. Elek Tibor kiválóan szintetizálja a Várszínház legnemesebb művészeti hagyományait, amelyeket egyúttal korszerű módon megújít. A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválként több műfajt átölelve gazdag kínálatot biztosít a közönségnek, a művészeti minőséget mindig szem előtt tartva”

– idézi a közlemény Görgényi Ernő (Fidesz-KDNP) polgármestert.

Az igazgató elmondta, azért fog dolgozni, hogy a jövőre 60 éves  Gyulai Várszínház továbbra is közönségbarát, a legkülönbözőbb érdeklődésű és ízlésű közönségrétegeknek igényes ajánlatokat tevő, emlékezetes saját bemutatóival, színházi, zenei és egyéb fesztiváljainak, vendégelőadásainak és kamaraszínházi programsorozatának minőségével, szakmai színvonalával széleskörű elismerést kivívó intézmény maradjon az elkövetkező években is.

Elek Tibor irodalomtörténész, kritikus, a Bárka című folyóirat főszerkesztője 2017. november 1. óta tölti be a Gyulai Várszínház ügyvezetői posztját.

Vezetése alatt az elmúlt öt évben a Gyulai Várszínházban évadonként négy-öt saját bemutatót, köztük ősbemutatókat tartott, a hagyományos Shakespeare Fesztivál és a zenei fesztiválok mellett létrehozta az Erdélyi Hét elnevezésű színházai fesztivált és a nemzeti klasszikusok (Székely János, Weöres Sándor, Márai Sándor, Szabó Magda, Tamási Áron) napjait; nagy hangsúlyt fektetett a történelmi tematikájú és a kortárs magyar darabok játszására – olvasható a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top