+ Zene

Lábas Viki mindent maga mögött hagy

Lábas Viki

Lábas Viki: „Egy egészséges kapcsolatban azt kellene éreznünk, hogy felemeljük egymást és együtt fejlődünk”.

A Margaret Island legújabb, Engedd el című dala az újrakezdésről szól és arra inspirál, hogy merjünk búcsút inteni azoknak a kapcsolatainknak, amelyekhez már csak megszokásból ragaszkodtunk. A számhoz Lábas Viki főszereplésével készítettek szürreális képekben gazdag videót, melyben az énekesnő maga mögött hagyja a múltját és a negatív tapasztalatait.

„Ez a felvétel azoknak a kapcsolatoknak az elengedéséről szól, amelyekben a felek képtelenek az önfeledt kommunikációra, nem tudják kimondani a másiknak azt, ami fáj”

– mondta a Margaret Island énekesnője, Lábas Viki.

„Hajlamosak vagyunk arra, hogy ragaszkodjunk olyan viszonyokhoz, amelyek már régóta nem tesznek minket boldoggá. Ebbe a hibába természetesen mi is belefutottunk már, de igyekszünk elsajátítani az elengedés művészetét, hiszen sokkal könnyebbé válik a lélek és az élet is, ha fejest merünk ugrani az újba és nem félünk magunk mögött hagyni valamit, amihez valójában már csak a megszokás köt”

– mesélte Viki a dalról, aminek a szövegét Juhász Márton (Dzsúdló) jegyzi.

„Egy egészséges kapcsolatban azt kellene éreznünk, hogy felemeljük egymást és együtt fejlődünk”.

Az Engedd el sorai arra is felhívják a figyelmet, mennyire fontos, hogy megtanuljuk élvezni a saját társaságunkat, akkor is, ha éppen párban élünk.

„Sok ember fél az egyedülléttől, pedig nincs szükségünk senkire ahhoz, hogy szeretve érezzük magunkat. Mindenkinek kell egy saját játszótér.”

A számot a negyedik nagylemezük többi szerzeményéhez hasonlóan Fonyódon rögzítették Toldi Miklós producerrel, a videoklipet pedig a Smúzproduction közreműködésével forgatták le hozzá.

„Viki főszereplésével olyan szituációkat mutattunk be realistább és szürreálisabb képekben, amelyek hitelesen ábrázolják a mai fiatal generáció élethelyzeteit”

– árulta el a rendező, Generál Kristóf.

„Az elengedés utalhat egyfelől a szomorú végre, ugyanakkor értelmezhető valaminek a lezárásaként is, amivel egyidejűleg lehetőséget kapunk az újrakezdésre. Árnyalt üzenetet szerettünk volna közvetíteni, amiben mindenki találhat kapaszkodót a saját narratívájára.”

A videóban egy lakás kiürítésével szimbolizálták azt, amikor az ember kilép egy hosszú kapcsolatból, ami miatt számtalan csomagot cipel magával.

„Ilyenkor egy kicsit ki kell szellőztetünk a fejünket, hogy hátra hagyhassuk a negatív tapasztalatainkat”

– foglalta össze Viki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top