+ Film

Will Smith lemondott az Oscar-pofon miatt

Will Smith

Will Smith: Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek.

Will Smith lemondott pénteken amerikai filmakadémiai tagságáról a 94. Oscar-díjátadón történt botrány miatt – jelentette a Variety című szakmai magazin a színész közleménye alapján.

Smith a gála másnapján bocsánatot kért Chris Rocktól, akit a 94. Oscar-díjátadó ceremónián megütött, és mindenkitől, akit szerinte ezzel megsérthetett, ennek ellenére a díjátadót megszervező akadémia elítélte Smith viselkedését, és bejelentette, hogy vizsgálatot indít az ügyben.

A díjátadón Will Smith kapta meg a legjobb színész Oscar-díját a Richard király című életrajzi filmben nyújtott alakításáért. A színész azonban röviddel korábban azzal sokkolta a Dolby Színházban ülő több mint 3000 fős közönséget és a tévénézőket, hogy a műsor egyik szereplőjét, Chris Rockot felpofozta, mert a humorista a felesége, Jada Pinkett Smith rovására sütött el egy ízléstelen viccet.

„Visszaéltem az akadémia bizalmával, és megfosztottam más jelölteket és díjazottakat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek és ünnepeltessenek rendkívüli munkájukért. Ezért lemondok akadémiai tagságomról, és elfogadom az elnöki tanács ítéletét az esettel kapcsolatban”

– olvasható a közleményben. Majd önmagába fordulva így folytatta a színész:

A változáshoz idő kell, és elkötelezett vagyok amellett, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy soha többé ne engedjem, hogy az erőszak legyőzze az értelmet.

Ezután David Rubin akadémiai elnök közölte, hogy elfogadták Will Smith lemondását, és folytatják a fegyelmi eljárást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top