+ Életmód

Miért a külső szűrő a legjobb választás egy akváriumba? 

külső szűrő

Amikor valaki berendezi az akváriumot, az elsők közt merül fel a szűrés kérdése. Ma már nagyon sokféle akváriumi szűrőt ismerünk, így bár azt gondolhatnánk, hogy könnyű a választás, talán még jobban belebonyolódunk. Ismerd meg közelebbről a külső szűrőket!

Mivel szűrhetünk?

Manapság nagyon sokféle szűrő közül válogathatunk, melyek közül a legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb a hagyományos szivacsszűrő. Ennek a működése egyszerű és mindenki számára érthető, de ettől függetlenül csak a legkisebb akváriumokban használják, mivel lassú és körülményes.

Ennél már egy fokkal gyorsabb a belső szűrő, ami bár hatékony, de az akvárium belső területén helyezkedik el, így elvesz egy csomó értékes területet. Az akasztós szűrőkkel elkezdték ötvözni a belső és a külső szűrőket, de hatékonyság tekintetében még mindig elmaradnak az utóbbi mögött.

A külső szűrők pedig az akváriumon kívül helyezkednek el, rendkívül hatékonyak és tartósságuknak hála a legjobb választásnak bizonyulnak.

Amit a külső szűrőkről tudni kell

Ahogy már fentebb említettük, a külső szűrők nagy fokú hatékonysággal rendelkeznek. Nem mellesleg minimális karbantartást igényelnek, így bárhol, bármikor könnyedén alkalmazhatóak, függetlenül a megtisztítandó vízmennyiségtől. Mivel ezek meglehetősen nagy darabok, ezért az akváriumon kívül, általában alatta kapnak helyet, így nem rontják az összképet és ezenfelül még nagyon csendesek is. Természetesen ami jó, annak az árát meg kell fizetni – nincs ez másként a külső szűrők esetében sem -, de ha azt vesszük alapul, hogy egy-egy ilyen gépezet akár több évtizedig is megbízható társunk, akkor nem is annyira vészes ez az összeg.

Mivel ez egy külső szűrő, így nem kell még ezzel is számolni az akváriumban, helyette nyugodtan tehetünk bele valami izgalmas és halbarát dekorációt, amibe előszeretettel úszkálnak az uszonyosok. külső szűrőt és különböző kreatív és mutatós dekorációkat is találsz a Kedvence.hu akváriumtechnika kínálatában, hogy azokkal is kényeztethesd az akváriumi kedvenceidet.

A szűrő kialakításának hála az akváriumban tenyésző jótékony baktériumok nem pusztulnak el, ha belekerülnek a szerkezetbe, hiszen a nagy felületnek köszönhetően vissza is jutnak a halakhoz. A vastag csőnek hála, nagy vízmennyiséget képes megtisztítani rövid időn belül, nem is beszélve a többféle szűrési lehetőségről és szűrőbetétről. A legnépszerűbb szűrőbelsők közé tartozik a szivacs, a biogolyó és biolabda, a kerámiagyűrű, a különböző vulkanikus kőzetek és az aktív szén.

A külső szűrő nagyon sokat tesz az akvárium egészségéért, és emellett magát a készüléket is ritkán kell takarítani (jellemzően 2 havonta), így nem véletlen, hogy sokak kedvence lett az idők folyamán. Neked melyik a kedvenc külső szűrőd?

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top