+ PR-cikk

Miért nem célszerű ragaszkodni a manuális váltós autókhoz?

likedrive

Ez a cikk segíthet abban, hogy könnyebben elengedjük a manuális váltós autókat. Már csak amiatt is, mivel egyre több és több racionális érv szólhat az automataváltós autózás mellett.

Bízunk benne, hogy a cikkben foglaltak “szemfelnyitó” erővel bírnak majd. Merthogy nem nehéz belátni, hogy a jövő kétségtelenül az automataváltós autóké lehet. Úgyhogy járjunk is utána, mi minden utalhat erre!

Tényleg nagy kár, hogy a manuális váltós modellek helyett az automataváltós autók kerülnek előtérbe?

Nem igazán fedné a valóságot, ha ezt az állítást próbálnánk erősíteni. Bár sokan próbálnak még kardoskodni a manuális váltó használatával történő autóvezetés mellett, manapság egyre kevesebb indok támasztja alá ezt a fajta ragaszkodást.

Ott van példaként a LikeDrive autósiskola automataváltós oktatása, ami nagyságrendekkel könnyíti meg a jogosítványszerzés folyamatát tanulóként. Korántsem elhanyagolható szempont, pláne a jövőbe nézve.

Szemben ugyanis számos téves beidegződéssel és ellenérvvel, a manuális váltó létjogosultsága eltűnőben van. A teljesség kedvéért rögvest szerte is foszlatjuk inkább ezeket a tévhiteket.

Oszlassunk el néhány tévhitet!

Sokan hangoztatják a mai napig, hogy egy automataváltós autó bizony nem fog olyan teljesítménnyel menni. Nekik bizony érdemes lenni átülni egy modern autó volánja mögé, ahol rögvest változna a vélemény.

A teljesítmény mellett a fogyasztással kapcsolatos ellenérvek sem állják már meg a helyüket. Rengeteget fejlődött ugyanis ez a technológia az elmúlt években, aminek a hatására egy korszerűbb automata motor még kedvezőbb választást is jelenthet a fogyasztását tekintve.

No és persze az élményfaktort sem feltétlenül szabad kihagyni, amelynek kapcsán ugyanúgy szembeötlő az automata modellek fejlődése. Ha pedig ehhez még hozzávesszük, hogy a környezetbarát járművek nem igazán manuális váltóval működnek, innentől kezdve nem igazán lehet vita a kérdéskörben.

Egyre több érv szólhat inkább az automataváltós autók mellett

Kétségtelenül igaz ez. Ezt minden bizonnyal olyankor érezhetjük át, ha megadatik a lehetőség egy ilyen modell vezetésére. Egészen más polcra helyezhető a hatékonyság mellett az élményfaktor is ebben az esetben, nem is beszélve a fenntarthatóság szempontjairól.

Bár nem lehet vitatkozni rajta, hogy a manuális váltós autózásnak is megvan a maga szépsége. Ugyanakkor be kell azt látni, hogy a technológia fejlődése egészen másfajta irányba mutat. Ennek megfelelően érdemes haladni a korral, és alkalmazkodni a tendenciákhoz.

Minél hamarabb sikerül ezt meglépni, annál jobb. Pontosan ennek fényében érheti meg már az első kilométerektől, vagyis a jogosítványszerzés gyakorlati óráihoz is automataváltós modellt választani.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top