+ Színház

Kusturica beállt az oroszokhoz

Emir Kusturica huszonkét éve halott

A felkérést hálásan elfogadva Emir Kusturica lesz az Orosz Hadsereg Központi Akadémiai Színházának főigazgatója.

Emir Kusturica lesz az Orosz Hadsereg Központi Akadémiai Színházának főigazgatója.

A világhírű jugoszláv-szerb filmrendezőt Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter kérte fel a tisztség betöltésére, és Kusturica az ajánlatot hálásan elfogadta kettejük hétfői találkozóján – közölte a sajtóval Rosszijana Markovszkaja, a minisztérium szóvivője.

Sojgu „az orosz kultúra legjobb hagyományainak megőrzésében és fejlesztésében játszott szerepére tekintettel” kérte fel a kétszeres Arany Pálma-díjas rendező-színészt, hogy legyen az orosz hadsereg vezető színházának irányítója.

A szóvivő szerint Kusturica megköszönte és nagy megtiszteltetésnek nevezte a felkérést, méltatta a színház

„nagy múltját és hagyományát”, és kijelentette, hogy „egy olyan világban, amelyben gyorsan változnak az értékek, ő a klasszikus értékek megőrzésére fog törekedni”.

A 67 éves rendező tervei között szerepel színre vinni olyan híres filmek témáját, mint a Szállnak a darvak című 1957-es szovjet háborús filmdráma, vagy saját 2004-es abszurd realista drámája, Az élet egy csoda, amely egy család életét és szétesését mutatja be a délszláv háború alatt – mondta el a szóvivő. Az 1929-ben alapított moszkvai színházban főleg háborús témájú drámákat játszanak.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Molnár László szerint:

    Azért megleszünk Kusturica nélkül is, mert ezek után???? Persze jó pénzért még az anyját is!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top