+ Természet

Zebracápák érkeztek Teneriféről

zebracápák

A zebracápák az Indiai-óceán és Csendes-óceán vizeiben honosak. Általában a partközeli sekély vizeket, a korallzátonyok környékét kedvelik.

Zebracápák (Stegostoma fasciatum) érkeztek a tenerifei állatkertből a Nyíregyházi Állatparkba, a cápákat ajándékba küldték.

A 14 hónapos hím Maui és a 15 hónapos nőstény Nazare 110-110 centiméter hosszú, de ivarérett korukban akár 2,5 méteresre is megnőhetnek. A Kanári-szigeteken található Loro Park a nyíregyházi állatkert mellett a bécsinek is jutatott szaporulatából – közölte Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark oktatási osztályvezetője vasárnap.

Az India Ház legújabb lakói repülővel, majd speciális légkondicionált teherautóval érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre, ahol még szoktatóketrecben ismerkednek új lakóhelyükkel és a fekete hátúszójú szirticápa lakótársaikkal. A porcos halak naponta egyszer kapják meg heringből, makrélából, tintahalból és hekkből álló élelmüket.

zebracápák

Nyíregyháza, 2022. január 2.
Zebracápák (Stegostoma fasciatum) a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A 15 hónapos nőstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit a tenerifei Loro Park ajándékozta az állatparknak.
MTI/Balázs Attila

A zebracápák az Indiai-óceán és Csendes-óceán vizeiben honosak. Általában a partközeli sekély vizeket, a korallzátonyok környékét kedvelik, ritkán azonban a nyílt tengerre is kimerészkednek. Sokszor pihennek mellúszóikra támaszkodva az aljzaton, a tengerfenéken. Kültakarójuk kikeléskor csíkos – erre utal a fajnevük -, de a csíkok egy éven belül eltűnnek róluk és pöttyök jelennek meg rajtuk.

A két állat érkezésével már hét cápafajjal találkozhatnak a látogatók a Nyíregyházi Állatparkban.

zebracápák

Nyíregyháza, 2022. január 2.
Kállai Melinda vezetõ akvarista tintahalkarikával etet egy zebracápát a Nyíregyházi Állatpark India-házában 2022. január 2-án. A tenerifei Loro Park két zebracápát – a 15 hónapos nõstény Nazarét és 14 hónapos hím Mauit – ajándékozott az állatparknak.
MTI/Balázs Attila

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top