+ Film

Szeptember 20-ig várják a pályaműveket a fogyatékossággal élők filmes seregszemléjére

fotó: pexels

Szeptember 20-ig várják a nevezéseket a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékossággal élők Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléjére.

A rendezvény 2015 óta ad helyet fogyatékossággal élő filmesek, hivatásos filmkészítők, televíziós szakemberek és függetlenfilmesek számára, hogy a nagyközönség előtt bemutassák alkotásaikat. A kétnapos filmmaraton ideje alatt a program biztosítja a találkozás lehetőségét a szakemberek és az alkotók számára, elősegítve a filmes és a szociális ágazatok közötti kapcsolatok létrejöttét – olvasható a közleményben.

A szemlére műfaji megkötés nélkül bárki nevezhet filmeket, aki a fogyatékossággal élők témáját dolgozza fel. A pályaműveket a szervezők három szekcióban – speciális filmes, parafilmes és független, professzionális filmes – fogadják.

Fábián Gábor, a szemle főszervezője elmondta, hogy az előző évekhez képest jelentősen nőtt az érdeklődés a rendezvény iránt és bízik benne, hogy novemberben mintegy száz különleges alkotást tudnak a közönség elé tárni. Hozzátette: az eredetileg kétnaposra tervezett filmes rendezvény idén első alkalommal bővül egy szakmai nulladik nappal, ahol filmes programokkal várják az érdeklődőket, valamint a versenyprogramba be nem került alkotások vetítése is akkor kezdődik.

A rendezvény grafikai megjelenését és a beharangozófilmjét is fogyatékossággal élő alkotók készítették, ezzel is ráirányítva a figyelmet a filmszemle által felkínált értékekre. A program további különlegessége, hogy a szervezők az első magyarországi infokommunikációs akadálymentesítéssel ellátott filmszemleként tervezik megvalósítani, ami a hallás- és látássérültek számára is egyaránt lehetővé teszi az egyenlő esélyű hozzáférést.

A Magyar Speciális Független Filmszemlét november 17-én és 18-án szervezik Budapesten, a rendezvény helyszíne az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér lesz. A filmszemle a világhálón online formában is elérhető lesz. Bővebb információk az eseményről a www.msmke.net oldalon találhatók – áll az összegzésben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top