+ Film

Nem kapott működési engedélyt egy orosz állami tévé Luxemburgban

Az orosz állami RT – korábbi nevén Russia Today – műsorszolgáltatónak nem sikerült működési engedélyt szereznie német nyelvű csatornája számára Luxemburgban – írta pénteken a Luxemburg Times hírportál.

Xavier Bettel kormányfő, aki a médiáért és kommunikációért felelős miniszter is egyben, a hírportálnak adott nyilatkozatában arra hivatkozott, hogy az engedélyezési ügyben nem a nagyhercegség illetékes, hanem Németország.

A hírportál szerint az RT azért kért engedélyt német nyelvű csatornájának luxemburgi sugárzására, hogy megkerülje a külföldi állami finanszírozású cégek műsorainak németországi sugárzási tilalmát.

Pénteken a luxemburgi kormány megerősítette, hogy az RT anyavállalatától, az ANO TV-Novosztyitól kapott kérelmet arra irányulóan, hogy műholdon keresztül sugározhassa német nyelvű műsorait.

“Mivel azonban a médiaszolgáltató Németországban tart fenn székhelyet, és jelentős létszámmal rendelkezik Berlinben, a műsor Németország joghatósága alá tartozik. Luxemburg felvette a kapcsolatot a német hatóságokkal, hogy biztosítsa az audiovizuális médiára vonatkozó uniós irányelv helyes alkalmazását”

– közölte a médiáért és kommunikációért felelős minisztérium.

A Luxemburg Times szerint a német állami médiahatóság csütörtökön közölte a luxemburgi kormánnyal, hogy az RT-nek az engedély iránti kérelmet hozzájuk kell benyújtani, ez azonban nem történt meg.

“Ha ilyen kérelmet nyújtanak be, a médiahatóság megvizsgálja az ügyet, beleértve az állami semlegesség szempontját is”.

Az RT közlései szerint azonban a műsorszolgáltató

“valamennyi nemzetközi engedélyezési folyamata továbbra is az összes érintett hatóság összes követelményének, törvényének és rendeletének megfelelően zajlik, a megfelelő joghatóságokban”.

Az RT angol nyelvű csatornája már elérhető Luxemburgban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top