+ Életmód

A 60 éves Lulu Lakatos 1,7 milliárd forint értékű gyémántot cserélt kavicsra

Egy nő 4,2 millió font (1,75 milliárd forint) értékű gyémántot lopott el 2016 márciusában egy londoni ékszerésztől úgy, hogy egy ügyes mutatvánnyal kavicsokra cserélte a drágaköveket.

A bűntényt a vád szerint a 60 éves Lulu Lakatos követte el, aki drágakőszakértőnek adta ki magát. A nő a London belvárosában található Boodles gyémántboltból lopta el a gyémántokat.

A bűnügyben a londoni Southwark Királyi Bíróságon folyó tárgyaláson elhangzott, hogy a nő hét gyémántot becsült fel az üzletben, majd egy táskába tette őket. Amikor azonban a táskát kinyitották, a drágakövek helyett kavicsok voltak benne – olvasható a BBC News honlapján.

A Romániából származó, de Franciaországban élő nő tagadta a vádakat.

A bírósági tárgyaláson elhangzottak szerint Nicholas Wainwright, a Boodles elnöke 2016 februárjában ismert meg egy Simon Glas nevű embert, aki arról tájékoztatta, hogy gyémántokat akar vásárolni befektetésként.

Hét gyémánt megvételében állapodtak meg: a 4,2 millió font értékű drágakövek között volt egy 20 karátos szív alakú gyémánt, ami 2,2 millió fontot ért, és egy 1,1 millió fontra becsült, körte alakú rózsaszín gyémánt is.

A vevő egy Anna nevű gyémántszakértőt küldött az üzletbe, hogy megvizsgálja a drágaköveket. Annát Lulu Lakatos alakította. A nőt maga Wainwright és a cég saját szakértője kísérte a bolt alagsori tárgyalójába.

A nő megvizsgálta és megmérte mind a hét gyémántot, majd egy táskában helyezte el őket, amelyet lezárt, hogy a pénz átutalásáig úgy őrizzék az üzletben. Az ügyész szerint viszont Lakatos ezt a táskát a saját táskájába tette, és egy ugyanolyan lezárt táskát hagyott hátra.

A nő repülővel hagyta el Londont. Tavaly szeptemberben európai elfogatóparancs alapján Franciaországban tartóztatták le, mielőtt kiadták volna az Egyesült Királyságnak.

A bűnügy tárgyalása folytatódik.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Szép, szép!
    Valóban elismerésre méltó, szép teljesítmény Lakatoséktól! -de!
    De! -akkor miként, milyen felsőfokban minősítsük a magyarországi eseteket, ahol is, a bankszférát kirekesztőn kisajátító kiválasztottak, felmérhetetlenül nagyobb összegeket eltulajdonítva, ezreket, akár százezreket kifosztva, tragikus helyzetbe taszítva, ciklikusan rendezik meg bankbotrányaikat?
    A bankbotrányok közül is kiemelkedik a svájci frank hitel-ügy, melyet joggal nevezhetünk a magyarság, a magyar nemzet elleni terrormerényletnek, fel sem mérhető károkozása végett!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top