+ Életmód

Nyugdíjas buszos kirándulások – teljeskörű kikapcsolódás időskorban is

A nyugdíjas évek új izgalmakat hozhatnak magukkal, például részt vehet a nyugdíjas buszos kirándulások egyikén. Ahogy elérkezik a várva várt szabadság, belevetheti magát a kalandokba. Ezzel kapcsolatban pedig csak egyetlen feladata lesz: hogy jól érezze magát!

A nyugdíjas buszos kirándulások számos utazási iroda kínálatában elérhetőek. Többnyire hazánk népszerű turistacélpontjaira szerveznek felejthetetlennek ígérkező, szórakoztató utakat, de akár a szomszédos országok szemet gyönyörködtető látványosságai is felfedezhetőek általuk.

Megjött a kedve? A dolga nagyon egyszerű: miután választott a nyugdíjas buszos kirándulások közül, jelentkeznie kell az adott útra, majd pedig rendezni a költségeket.

A túrahelyre való utazás klimatizált, modern autóbuszon, tapasztalt sofőrök által történik, így a kényelemre és a biztonságra nem lehet panasza. A programokon hasonló korú nyugdíjasok keresik majd az izgalmakat, így a kellemes hangulat és a kikapcsolódás garantált. Szinte biztos, hogy új ismeretségek, barátságok is köttetnek majd az út során. Ha belevág egy ilyen izgalmas utazásba, jó, ha egy alapvető sportossággal rendelkezik, hiszen a túrák során tartani kell a tempót a többiekkel. Útközben természetesen lesznek pihenők, de kitartásra, elhatározásra és kellő mozgékonyságra mindenképpen szüksége lesz.

Jöjjön néhány tanács kalandvágyó időseknek!

Mivel a kirándulások szinte mindegyike túrázást, hosszabb sétát is tartalmaz, fontos a megfelelő öltözet. Az utazásra zárt, stabil cipőben induljon. Öltözzön rétegesen, viseljen kényelmes, sportos ruházatot. Jó, ha esőkabátot vagy esernyőt is visz magával, felkészülve egy esetleges záporra. Nyári melegben a szalmakalapról vagy a fejet takaró sapkáról, valamint a naptejről se feledkezzen meg! A program költségei általában az utazást és a túravezetést foglalják magukban, a további belépők díját és az étkezést mindenki önállóan finanszírozza, legyen ezért Önnél készpénz is.

Ugye mennyire kecsegtető egy ilyen ajánlat? Töltse aktívan a nyugdíjas éveit, vágjon bele a túrázásba!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top