+ Irodalom

Házasságkötő teremben mutatják be Podmaniczky Szilárd új könyvét

„Olyat látsz, amit valójában nem láthatnál.”

– ehhez hasonló meglepő mondatokkal indul Podmaniczky Szilárd, József Attila-díjas író legújabb könyve, amelynek címe: A másik ember megértésének diadala, és amely hét évnyi írói hallgatás után jelent meg.

A könyv főszereplője egy fiatalember, aki vélt tehetségét aprópénzre váltva utcai rajzolóként éli szerény életét. És akkor egyszer csak megnyílnak előtte a lehetőségek, amelyekről azt gondolhatjuk, képesek megváltoztatni egy életet. Kapcsolat egy gyönyörű modellel, új munkák, de mindezen túl a nagy pénz megszerzésének lehetősége. A nagy kérdés az, képes-e elbírni ennyi változást egy ember anélkül, hogy átalakuljon a személyisége.

A regényt ezúttal Szegeden mutatják be a Városháza házasságkötő termében 2021. június 15-én 18 órai kezdettel. A beszélgetést a Dugonics Társaság szervezte, a házigazda Virág Zoltán irodalomtörténész lesz.

A könyv megjelenésekor az író így mesélt a Népszava kérdésére, mi is történt ez alatt a 7 év alatt:

Így telt el hét év. Aztán egyszer csak fölfedeztem, hogy az asztali naptáram lapjainak hátsó oldala üres. Szép lassan elkezdtem lejegyezgetni rájuk ezt-azt, ami bennem volt. Tudtam, hogy előbb-utóbb így lesz, de észleltem is, hogy ennyi év kihagyás után máshol tértem vissza az írásba, mint mikor kiszálltam belőle. Elmúlt a megfelelési kényszer. Újra épp olyan szabadon tudtam írni, mint húszéves koromban, csak a készség párosult hosszú évek gyakorlatával.

A könyvbemutatón több írás is elhangzik a még sehol nem publikált asztali naptár lapjaira lejegyzett írásokból.

A bemutatón a maszk használata kötelező, belépés védettségi igazolvánnyal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top