+ Média

Karikó Katalin átvette a Közmédia Év Embere Díját

Karikó Katalin olyat tett le az asztalra, amely nemcsak Magyarország, hanem az egész világ szempontjából rendkívül fontos.

Keresés a weben

Bár már tavaly decemberben neki ítélték oda, de csak kedden tudta átvenni személyesen a Közmédia Év Embere Díjat Karikó Katalin Papp Dánieltől, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától.

A szolnoki születésű kutatóbiológus, biokémikus szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus-járvány elleni legmodernebb vakcinát, ezért a közmédia kuratóriuma 2020-ban neki ítélte oda elsőként a hagyományteremtő szándékkal létrehozott díjat – közölte az MTVA Sajtó- és Marketing Irodája az MTI-vel.

A díjazott egy porcelán emlékplakettet kapott és az ő portréja díszíti az MTVA-székház egyik folyosójának falát is.

“A díj alapításával az volt a cél, hogy a közmédia is megmutassa, kik azok a személyek, akik mindenképp elismerésre méltóak. Karikó Katalin olyat tett le az asztalra, amely nemcsak Magyarország, hanem az egész világ szempontjából rendkívül fontos”

– mondta Papp Dániel.

Budapest, 2021. május 18.
A Közmédia Év Embere Díjjal kitüntetett Karikó Katalin Széchenyi-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke az elismerés átadása után a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2021. május 18-án.
MTI/Balogh Zoltán

“Mindig elámulok azon, hogy milyen nagyságokkal említik a nevem egy lapon. Jólesik az elismerés, de legjobban mégis az emberek levelei érintenek meg, amikben leírják, számukra mit jelent a vakcina”

– fogalmazott Karikó Katalin.

A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. és az MTVA hagyományteremtő céllal hozta létre az elismerést. A Közmédia Év Embere Díjat minden év végén olyan személynek ítélik oda, aki szakmai pályafutásával és életútjával maradandó értéket hozott létre és nagy hatást gyakorolt az adott év eseményeire. A 2020-as évet meghatározta a koronavírus-járvány, így az elismeréssel Karikó Katalin biokémikust díjazták, akinek szabadalma alapján fejlesztették ki a Covid-19 elleni egyik oltást.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. Gyzoltan szerint:

  Nos, drága VIII. kerület!
  Tessék korrigálni!
  A Klinikai-központhoz szervesen kapcsolódó készülő új teret szíveskedjenek “Katalin-térnek” stílszerűen és aktuálisan elnevezni, mellyel igazán nem sértenénk a már sokszor megsértett elvet, hogy élő emberről…
  S, hogy az Önök szándékai is teljesüljenek, hogy a káposzta is megmaradjon, a Tömő utcai, egyébként rossz-emlékű Psota-ház helyén, a Katalin-tért színesítő Psota szobor akár el is helyezhető…
  Mint Budapesthez, s a VIII. kerülethez némileg kapcsolódó személyként csakis a Katalin-tér megnevezést tartom elfogadhatónak!
  Ajánlom megfontolásra, esetleg a környék lakóinak bevonásával…
  Gyz.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top