+ Színház

Opera a Kőfejtőben: Puccini Turandotja júliusban lesz Szentmargitbányán

Giuseppe Finzi

Lassan érik a jó: A koronavírus megfékezésére irányuló intézkedéseket és rendelkezéseket követve az Arenaria Kft. ügyvezetése a tavalyi évben úgy döntött, hogy 2021-re elhalasztják Puccini Turandot című operájának 2020 nyarára tervezett premierjét. A premiert július 14-re hirdették meg. Puccini Turandot című operáját az olasz operák egyik nagy klasszikusaként tartják számon, a Nessun Dorma Senki nem alszik kezdetű áriája bevonult az operairodalom legnépszerűbb áriái közé.

„Az egész stáb izgatottan várja a biztonságos körülmények között megvalósuló fulmináns előadásokat. Már tavaly októberben megkezdték az előkészítő munkálatokat, folyamatos videokonferenciákon egyeztettek az elmúlt egy évben. A helyszíni egészségügyi és biztonsági intézkedéseink teljesen összhangban állnak a kormányzat jelenleg érvényes előírásaival és beépítettük a 2020-as évben levont tanulságokat is.”

– nyilatkozta Daniel Serafin, az Opera a Kőfejtőben művészeti igazgatója.

A RENDEZŐI ÉS PRODUKCIÓS CSAPAT ÖSSZETÉTELE VÁLTOZATLAN

Szerencsére sikerült egyeztetni a komplett rendezői és produkciós gárdával, így az amerikai Thaddeus Strassberger rendezővel, a szintén amerika származású Paul Tate dePoo díszlettervezővel, valamint az opulens jelmezeket megálmodó olasz jelmeztervezővel, Giuseppe Palella-val, akik mindannyian vállalták az elhalasztott előadás megvalósítását.

A rendezői gárda mellett a nemzetközi sztárművészeket is sikerült a 2021-es szezonra leszerződtetni. Giuseppe Finzi, Puccini repertoárjának nagy specialistája először vezényel a szentmargitbányai dirigenspult mögött.

A 2005-ös, nagysikerű Tosca alakítása után Turandot szerepében lép újra a szentmargitbányai közönség előtt nyáron színpadra az osztrák szoprán, Martina Serafin. A második szereposztásban ketten öltik magukra a titokzatos hercegkisasszony szerepét: a választott hazájában ismert, feltörekvő fiatal lengyel-amerikai szoprán, Ewa Płonka mellett Courtney Mills. Az összesen 16 nyári előadás alatt Kalaf szerepén két nemzetközileg már elismert tenor, a dél-koreai Andrea Shin, az olasz Leonardo Caimi.

Az önmagát feláldozó rabszolgalány, Liù szerepén osztozó két szereplő, az olasz Donata d’Annunzio Lombardi valamint az ír Celine Byrne is otthon van Puccini zenevilágában, mindketten több operájában alakítottak már szerepeket.

A trónvesztett király, Timur szerepében két basszus, az olasz Alessandro Guerzoni és a bolgár származású Sorin Coliban – akit a kőfejtő közönsége 2017-ben Rigoletto Sparafucile szerepében láthatott lesznek hallhatók. A Miniszter-hármas bariton szerepeiben fiatal koruk ellenére már nagy sikereket maguk mögött tudó énekesek, a dél-koreai Leo An, az olasz Vincenzo Taormina, míg a tenor szerepekben az amerikai Jonathan Winell, a feltörekvő osztrák tehetség Angelo Pollak, a kínai Jinxu Xiaho és a dél-koreai Jun Hou You lépnek színpadra.

Altoum császár szerepébe a Bécsi Operaház társulatához tartozó Benedikt Kobel, míg a Mandarin szerepébe az olasz Raffaele Raffio bújik. Az elmúlt évekhez hasonlóan jövőre is a Walter Zeh karvezető irányítása alatt álló Philharmonia Chor Wien énekesei valamint a Marcibányi téri Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola gyermekkara éneklik a kórusrészleteket. Az idei év nagyszerű szereplése után jövőre ismét a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekarát vezényli Giuseppe Finzi.

A mindenkori aktuális információk az Oper im Steinbruch honlapján elérhetők.

Jegyek a 2021-es nyári előadásokra a pan.event jegyirodáiban a +43 2682 65065 telefonszámon vagy a tickets@panevent.at e-mail címen vásárolhatók, további információkat a www.operimsteinbruch.at honlapon találnak.

időpontok & INformációk                                                               jegyrendelés

Premier: 2021. július 14.                                                                        pan.event jegyiroda

További előadások:                                                                                     T: +43 2682 65065

2021. július 15., 16., 23., 24., 29. és 30.                                         E: tickets@panevent.at

2021. augusztus 1., 5., 6., 7., 12., 13., 19., 20. és 21.             www.operimsteinbruch.at

Júliusi előadások kezdési időpontja: 20.30 óra, beengedés 18.30 órától

Augusztusi előadások kezdési időpontja: 20.00 óra, beengedés 18.00 órától

Előadás időtartama: kb. 2 és 3/4 óra, szünettel együtt

Árak: 43 és 146 euró között

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top