+ Életmód

Nem kell karanténba vonulniuk a Magyarországról Romániába érkezőknek

Szombat estétől nem kell karanténba vonulniuk Romániában a Magyarországról érkezőknek.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatást végző stratégiai kommunikációs törzs heti rendszerességgel közli, hogy melyek azok az országok, amelyekből érkezve két hétre karanténba kell vonulni Romániában. Magyarország – a két hét alatt jegyzett új fertőzések százezer lakosra vetített száma alapján – a hét végén ismét lekerült a listáról. Az ország besorolása korábban többször is változott.

A Romániával szomszédos országok közül Szerbia és a Moldovai Köztársaság szerepel továbbra is a magas fertőzöttségű országok listáján.

Romániában az elmúlt héten csak egyszer jegyeztek ötezer fölötti új fertőzést egy nap alatt. Az elmúlt két hét napi átlaga 3889 új eset volt, vasárnap pedig 3082 új fertőzés kimutatását jelentették be. A járvány és szövődményei miatti elhalálozások napi száma is csökkenő tendenciát mutat, míg az elmúlt két hét átlaga 106 volt, vasárnap 62 halálesetet jelentettek be.

Csökkent az elmúlt héten a kórházakra nehezedő nyomás is. A vasárnapi hivatalos adatok szerint 8744 személyt ápolnak kórházban koronavírus-fertőzés miatt, közülük 1065-en szorulnak intenzív terápiás ellátásra.

Az ország régiói továbbra is eltérő képet mutatnak a fertőzöttség tekintetében. A lakosság számához viszonyított új esetek statisztikájában Bukarest és a fővárost körülölelő Ilfov megye, valamint Temes, Kolozs és Konstanca megye vezet. A székelyföldi megyék továbbra is a legkevésbé fertőzött megyék közé tartoznak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top