+ Film

Öt estén át lesz online közvetítés az Európai Filmdíj átadásáról – link

Öt estén át lehet élőben követni az Európai Filmdíj kategóriagyőzteseinek díjátadó ünnepségét december 8. és 12. között az esemény honlapján.

A virtuális díjátadó teljes programja elérhető lesz a www.europeanfilmawards.eu honlapon és egy nemzetközi streaminghálózaton keresztül. Az élő adásban a jelöltek és nyertesek videókonferencián keresztül jelentkeznek be – olvasható az Európai Filmakamédia közleményében.

December 8-án az esemény szakmai beszélgetéssel kezdődik, a koronavírus-járványt követő jövő építéséről. A résztvevők az európai filmipar átalakításának, megújításának és újjászervezésének kérdéseit vitatják meg. A beszélgetés vendégei Mark Cousins Európai Filmdíjas brit rendező, Agnieszka Holland lengyel rendező, Kirsten Niehuus, a Medienboard Berlin-Brandenburg filmfinanszírozási igazgatója, valamint Thomas Vinterberg dán rendező lesz.

December 9-én a szakmai díjak (Excellence Awards) győzteseinek kihirdetését követhetik élőben az érdeklődők, az estet Wim Wenders és Marion Döring moderálja. Másnap a legjobb európai rövidfilm és az Európai Egyetemi Filmdíj átadóját tartják, míg december 11-én legjobb európai vígjáték és a legjobb európai animációs film kategóriák díjátadója lesz elérhető online.

December 12-én a berlini Futuriumból közvetítik a 33. Európai Filmdíj idei gáláját, amelyen a fő kategóriák győzteseit és Legjobb Európai Filmnek választott alkotásokat hirdetik ki, de ekkor jelentik be a LUX Európai Közönségdíj jelöltjei is.

Az Európai Filmdíjra jelölt alkotások közül az Európai Filmakadémia csaknem 4000 tagja választja ki a legjobbakat.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top