+ Design

Lévai Zsófia Bodyfilterével indul a különleges kezdeményezés

A Budapest Design Weeken debütál a Trafó Art Shop

Október 10-én a Budapest Design Hét keretében élesedik a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a Let_it_Be art agency együttműködésében a xorxor fejlesztői csapatával megvalósuló webshop, amely a Trafó art&tech sorozatának projektjeként az előadó-művészet és az innovatív dizájntervezés házasítására tesz újabb kísérletet. Az egyedi tervezésű tárgyak az évados Trafó-bérletekhez lesznek vásárolhatók.

A 2020 márciusában útjára indított online színházi esték vetítőhelyének és az idén felújításra került Trafó Liliom utcai új épületblokkjának virtuális bejárására tervezett Take a Seat! projekt folytatásaként a Design Hét idején debütál a Trafó exkluzív webshopja – folytatva a megkezdett kollaborációt a xorxor csapatával. A Trafó Art Shop egy olyan bolt, amely a valóságban csak a felületén kapható tárgyakon keresztül válik láthatóvá, egyébként digitálisan ölt teret, bővítve a már létező online felületen való barangolás élményét és kattintható funkcióit.

A webshop limitált számban készülő termékei a smART! és az AV Composers sorozatokhoz kötődő alkotók és designerek egyedi tervezésű, az évad során folyamatosan bővülő kollekciójának bemutatótere. A megvásárolt tárgyak egyben a Trafó-bérletek kiegészítői is, így egy olyan közösséget is szimbolizálnak, amelynek tagjai visszajáró vendégként elkötelezettek az intézmény iránt és ezt szívesen kommunikálják mások felé is. A hosszabb távú tervek között szerepel, hogy egy-egy tárgy akár kellékként, akár jelmezként is szerepet kapjon egy-egy trafós előadás, videó vagy installáció látványvilágában.

A webshop induló terméke Lévai Zsófia fashion-tech dizájner reflektív Bodyfiltere lesz. Az alkotó, aki rendszeres résztvevője a Trafó art&tech programsorozatának, az öltözéktervezés új lehetőségeit kutatja: az ember és a számítógép újfajta interakcióit, az azok által lehetővé tett kiterjesztett érzékelést és megosztható élményeket. Az elmúlt években különböző anyagokkal és módszerekkel kísérletezett a high-end szabászati technológiáktól, hagyományos kötési eljárásoktól és anyagmanipulációktól kezdve, a legmodernebb 3D-modellezésen és -nyomtatáson, lézervágáson, rugalmas áramkörök fejlesztésén keresztül a művészi értékkel rendelkező interaktív öltözékek készítéséig.

A reflektív Bodyfilter az intelligens, interaktív öltözékek fajtájaként olyan új lehetőséget biztosít önmagunk kifejezésére, amit még csak most kezdtünk felfedezni. A Bodyfilter egy kiegészítő-kollekció, amely az online és offline tereket kapcsolja össze. A reflektív anyagból készült Bodyfilter egyfajta digitális filterként működik a virtuális térben: a mobiltelefonok vakufényét és kameráját használva mutatja meg valódi fényvisszaverő felületét.

„Életünket e két tér dualitása határozza meg, és egyre komfortosabban áramlunk közöttük. Ez a jelenség inspirált, hogy olyan, a testünkön viselhető tárgyakat hozzak létre, amelyek dinamikusan tudják követni ezt a folyamatot. A reflektív anyag mind a fizikai térben, mind a digitális online térben aktivizálódik a vaku használatával, ezzel kreálva új, az emberi érzékelést kiterjesztő realitást”

– nyilatkozta Lévai Zsófia tervező.

Tervezett kezdődátum és helyszín: 2020.10.10. / www.takeaseat.hu

FB-esemény: https://www.facebook.com/events/317123849589206

A program a Budapest Design Week 2020 fesztivál hivatalos programja. A fesztivál védnöke és finanszírozója a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, szervezője a Magyar Formatervezési Tanács.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top