+ művészet & politika

Gyurcsány Ferenc földönfutóvá akarja tenni Vidnyánszky Attilát

Vidnyánszky Attila

Már több mint 300 közéleti szereplő és művész írta alá azt a petíciót, amelyet Rákay Philip indított arra reagálva, hogy Gyurcsány Ferenc azt írta a Facebookon: hatalomra kerülésük esetén Vidnyánszky Attilát és támogatóit, a magyar kulturális élet meghatározó személyiségeit földönfutóvá teszik – írja az origo.hu

A portál felidézi, hogy a Kossuth-díjas és a Nemzeti Színházat vezető Vidnyánszky Attilát nevezték ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének. A cikk felidézi, hogy a Mejerhold-díjas, Európa színpadjain is vitathatatlan sikereket elérő művész egyszerre színházi újító és egyszerre közismerten konzervatív ember.

Gyurcsány Ferenc szavai komoly felháborodást váltottak ki. Mások mellett Rákay Philip is megírta gondolatait a portálnak, amelynek nagy visszhangja lett és amelyet egy tiltakozó aláírásgyűjtés követett.

A Tiltakozunk! című petícióban Rákay Philip arról írt, hogy a magyarországi politikai ellenzék vezéralakjának nyilatkozata

„rendkívül veszélyes határ átlépését jelzi: egy ma aktív pártpolitikus ezáltal a XX. század legsötétebb időszakainak, Lenin, Hitler és Sztálin, illetve gyalázatos magyarországi követőik világának visszahozatalát tartja kívánatosnak. Mi, magyar művészek, alkotók, értelmiségiek, közéleti emberek tiltakozunk az ilyesfajta fenyegetés ellen, egyben kifejezzük szolidaritásunkat a megtámadott művészekkel”

– olvasható a petícióban.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Valóság szerint:

    Rákay Filippinó, Bayer Vulgár Zsoltika. Na pont ők az észosztók…(?) Isten nem ver bottal.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top