+ Irodalom

Ma van Donald kacsa 86. születésnapja

A világ leghíresebb kacsája június 9-én ünnepli a 86. szülinapját!

Donald már 1934-es születésekor magával ragadta az egész világot, amikor feltűnt a Bolondos Dallamok című animációban. Több filmben szerepelt, mint bármelyik másik Disney-figura. Kalandjairól képregények is készültek-készülnek, amelyek különösen Amerikában és Európában népszerűek.

A statisztikák szerint valahol a világon a jelen pillanatban is olvas valaki a több száz nyelv egyikén egy Donald kacsa képregényt vagy néz egy Donald kacsa rajzfilmet. 1955-ben Donald kacsáról egy aszteroidát is elneveztek (Aszteroid 12410), 2004-ben pedig saját csillaggal is megtisztelték a világhírű hollywoodi Walk of Fame-en, Los Angelesben. Donald kacsa Mickey egér legjobb barátja, a barátnője pedig Daisy kacsa.

Mindannyian megjelennek a Manó Könyvek gondozásában nemrég megjelent könyvben, az Ifjú Donald Kacsa-sorozat első kötetében, amelyben a Hárpek suliba iratkoznak, és őrületes kalandokon mennek keresztül.

Egy ifjú kacsa ballépései – Disney – Az Ifjú Donald Kacsa

A Donald-történetek állandó szereplője, Daisy és barátnője, Minnie külön történetben kaptak szerepet, amelyben kémet alakítanak.

Nézd meg a könyv trailerét:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top