+ Film

Kazah western és magyar film a koreai filmfesztiválon

A Puszani Filmfesztivált október 3. és 12. között rendezik meg. A mustrán a tavaly Cannes-ban a Bolti tolvajok című filmjéért Arany Pálma-díjjal jutalmazott Kore-eda Hirokazu kapja meg az év ázsiai filmesének járó díjat.

Kazah westernnel nyílik meg a 24. Puszani Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF) október elején Dél-Koreában – számolt be róla a Variety.com filmmagazin szerdán.

A The Horse Thieves. Roads of Time (Lótolvajok) című filmet a kazah Jerlan Nurmuhambetov és a japán Takeba Lisza rendezte.

Bár közönségünk számára nem ismerős a kazah filmművészet, Kazahsztánban az elmúlt öt évben remek filmek készültek” – indokolta a választást a BIFF igazgatója, Dzsaj Dzseon.

A Lótolvajok egy férfiről szól, aki lovakat visz a vásárra és a hazafelé vezető úton meggyilkolják. Nurmuhambetov volt a rendezője a Diófa című filmnek, amely 2015-ben elnyerte a Puszani Filmfesztivál Új áramlatok versenyszekciójának díját. A tíznapos dél-koreai filmfesztivál Lim De Hjung koreai rendező Dear Yoonhee című alkotásával zárul.

A filmmustrán 85 ország 303 filmjét vetítik le. A válogatásban 120 világpremier és 20 nemzetközi premier szerepel. A szervezők bejelentették, hogy a Netflix The King című filmjét gálavetítésen mutatják be. A film egyik főszereplője, Timothée Chalamet is részt vesz majd a puszani premieren.

A fesztivál World Cinema szekciójában a magyar Oscar-nevezést, Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét is vetítik a mustra honlapja szerint.

A Puszani Filmfesztivált október 3. és 12. között rendezik meg. A mustrán a tavaly Cannes-ban a Bolti tolvajok című filmjéért Arany Pálma-díjjal jutalmazott Kore-eda Hirokazu kapja meg az év ázsiai filmesének járó díjat. A japán rendező The Truth című filmje nyitotta meg az idei Velencei Filmfesztivált. Tavaly szintén japán filmes, Szakamoto Rjuicsi vehette át az év ázsiai filmesének díját.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top