+ művészet & politika

Ők heten kapták a Nemzet Művésze díjakat

Orosz István grafikusmûvész (b), Kampis Miklós építész (b2), Rofusz Ferenc animációsfilm-rendezõ (b3), Fekete György belsõépítész, a Magyar Mûvészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke (b4), Kunkovács László fotómûvész, néprajzkutató (k), Budai Ilona népdalénekes (j4) és Lator László költõ, mûfordító, esszéista (j3), miután átvették a Nemzet Mûvésze díjat a Pesti Vigadóban 2018. november 5-én. Mellettük Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere (j2) és Vashegyi György, a Magyar Mûvészeti Akadémia elnöke (j). MTI/Szigetváry Zsolt

Hét alkotó részesült a Nemzet Művésze díjban, amelyet hétfőn vehettek át a Pesti Vigadóban.

A nemzet művésze lett Budai Ilona népdalénekes; Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke; Kampis Miklós építész; Kunkovács László fotóművész, néprajzkutató; Lator Lászó költő, műfordító, esszéista; Orosz István grafikusművész és Rofusz Ferenc animációsfilm-rendező – jelentette be Vashegyi György, az MMA elnöke az átadó ünnepségen.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kiemelte:

„magyarságunk számos más nemzettel ellentétben azért nem veszett el a történelem viharaiban, mert különös és erős önazonosság-tudattal rendelkezik, amely képes ellenállni minden erőszakos külső hatásnak. Ennek az életszemléletnek a legfőbb gyökerei az ősi és a keresztény hagyományunk, a nyelvünk, Istenbe vetett hitünk, egymás szeretete és tisztelete, kultúránk, művészetünk és irodalmunk”.

Ők heten kapták a Nemzet Művésze díjakat
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top