+ Film

Ezek a rádiók és filmes pályázatok nyertek támogatást

Rádiós pályázati felhívásokról és filmes támogatásról határozott legutóbbi ülésén a médiatanács – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteken.

A grémium elfogadta négy vidéki rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervét és azok pályázati felhívásának tervezetét. A Baja 88,7 MHz, a Budaörs 104,8 MHz, a Dabas 93,4 MHz és a Solt 94,1 MHz helyi frekvenciákon a médiaszolgáltatók jogosultsága jövő februárban, 12 év után végleg lejár, a testület most mindegyik pályázat esetében a további kereskedelmi jellegű hasznosításról döntött. A tervezetek nyilvános meghallgatása várhatóan október 19-én lesz.

A Sopron 94,1 MHz helyi rádiós pályázatán a tartalmi vizsgálat után a testület a jelenleg is szolgáltató Pannon-Sopron Kft.-t nyilvánította nyertesnek, amely kereskedelmi jelleggel, továbbra is a Budapest 96,4 MHz-cel hálózatba kapcsolódva, Rádió 1 Sopron 94,1 MHz néven sugározhat majd műsort. A Kecel 99,6 MHz kereskedelmi jellegű hasznosítására kiírt pályázati eljárásában, az alaki vizsgálat után a testület nyilvántartásba vette az egyetlen pályázót, a Gong Rádió Kft.-t.

A médiatanács engedélyezte azt is, hogy az FM7 Heves Kft. Gyöngyös 101,7 MHz és Hatvan 87,9 MHz médiaszolgáltatása október elsejétől hálózatba kapcsolódjon a Budapest 96,4 MHz-cel. A hálózatba kapcsolódó frekvenciákon a szolgáltatás az eddigi FM7 1017 és 87,9 helyett 101,7 Rádió 1 néven szól majd.

Mindemellett a médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében döntött az Operaház felújításáról készült forgatási anyag utólagos támogatásáról is az ad-hoc pályázati forrás terhére. A film azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatában – utófinanszírozás keretében – 1,8 millió forinttal támogatta Káel Csaba rendező forgatási anyagát. A nyertes egyben vállalja, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal pályázik az Ember Judit-pályázat következő fordulójában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top