+ Film

Így csűr-csavarják Meryl Streep szavait az ügyvédek

Meryl Streep

A Weinstein ellen benyújtott csoportos kereset potenciálisan több száz nőt is érinthet. Weinstein a filmiparba igyekvő fiatal nőket zaklatott, korábbi filmvállalata pedig úgy működött, mint egy bűnszervezet, amely falazott a Weinstein által elkövetett szexuális bűnök eltussolásához.

fotó - Getty Images

Harvey Weinstein meg akarja akadályozni, hogy csoportos per induljon ellene a szövetségi bíróságon szexuális zaklatási ügyei miatt. A filmmogul ügyvédjei a botrányban megszólaló színésznők, közük Meryl Streep szavait forgatták ki, hogy elérjék, a bíróság ejtse a keresetet.

A Weinsteint képviselő ügyvédek kedden a New York-i szövetségi bíróságra nyújtották be a semmisség iránti kérelmet. Mint érveltek:

a hat nő által indított csoportos per dokumentumai túl régi eseményeket idéznek, és nem tudják tényekkel alátámasztani, hogy a szexuálisan zaklatott, bántalmazott nőket zsarolták volna.

Az ügyvédek mások mellett Meryl Streep szavaira hivatkoztak, aki még októberben, a Weinstein-botrány kirobbanása után közleményében arról szól, hogy a producer munkakapcsolatuk alatt vele szemben mindig tisztelettudóan viselkedett.

Az Oscar-díjas színésznő szerdán felháborodottan tiltakozott az ellen, hogy kiforgatták a szavait és arra használták, hogy alátámasszák, Weinstein sok más nővel szemben sem volt erőszakos. Streep szerint a próbálkozás “szánalmas” és mások kihasználására irányul.

Hangsúlyozta:Weinstein felelős a bűncselekményekért, amelyeket az őt vádló nőkkel szemben elkövetett, és

ha a rendszerben még maradt egy szemernyi igazság, akkor fizetnie kell ezekért.

A Weinstein ellen benyújtott csoportos kereset potenciálisan több száz nőt is érinthet. A dokumentum szerint Weinstein a hollywoodi filmiparba betörni igyekvő fiatal nőket zaklatott szexuálisan, amikor kettesben maradtak vele, korábbi filmvállalata pedig úgy működött, mint egy bűnszervezet, amely falazott a Weinstein által elkövetett szexuális bűnök eltussolásához.

A filmmogult képviselő Phyllis Kupferstein és Mary Flynn a semmisség iránti kérelemben azt is megkérdőjelezték, hogy a producert perelő nők valóban kényszer hatása alatt voltak-e. Gwyneth Paltrow színésznőt idézték példaként, aki 1998-ban nyert Oscart a Szerelmes Shakespeare című filmmel, amelynek Weinstein volt a producere. Paltrow azonban azt állította, hogy 1994-ben az Emma forgatása alatt zaklatta őt szexuálisan Weinstein. “Paltrow nem volt annyira megrettenve, hogy visszadobta volna az újabb munkát Weinsteinnel, és karrierje sem sínylette meg, hogy visszautasította a producer állítólagos közeledését” – írták az ügyvédek.

Ha Weinstein azt gondolja, nyerhet azzal, hogy kiforgatja a nők szavait, az arra utal, hogy nem értette meg a szexuális bántalmazásról szóló törvényt és saját romlottságát mutatja

– közölte a Weinstein áldozatait képviselő ügyvéd, Elizabeth Fegan.

Mindeddig legalább 75 nő állította a médianyilvánosság előtt, hogy Weinstein zaklatta őt, megengedhetetlenül viselkedett vele vagy szexuálisan bántalmazta. A producer ellen rendőrségi nyomozás folyik Los Angelesben, Beverly Hillsben, New Yorkban és Londonban.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Nem érdekes szerint:

    Tahi-Tóth- tal egy zsenit veszítettünk el, aki Latinovits után a legnagyszerűbb színészünk volt. Fel sem fogom, el sem hiszem, hogy az „Egri csillagok” deákja elment, itt hagyott minket, és azt a sok élményt, amit adott nekünk. Nagyon szomorú vagyok, mert ilyen hirtelen hagyott itt engem a legjobb szomszédom, Balkay Géza is…a másik zseni.
    Tisztelettel.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top