+ Képzőművészet

Budapestről kölcsönzött festményt a Metropolitan Múzeum

A Ludwig Múzeum igazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a kölcsönbe adással a budapesti intézmény meg tudott jelenni a Metropolitan Múzeumban.

A budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum állandó kiállításából kölcsönzött képpel nyílik meg a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban (Metropolitan Museum of Art) David Hockney brit képzőművész életmű-kiállítása.

A brit pop art kiemelkedő alakja 1974-ben festette az Ellenfény francia stílusban című képét, amely november 27-től 2018. február közepéig lesz látható a világhírű New York-i múzeum retrospektív tárlatán.

A kiállítás hétfői sajtóbejárásán a brit művész mellett részt vett Fabényi Júlia, a Ludwig Múzeum igazgatója is, aki elmondta, hogy a Budapestről kölcsönzött kép Hockney életművében kiemelkedő darabnak számít.

“Talán ki is lóg a kiállítás képeinek sorából, hiszen az egyébként sematikus, pop art stílust képviselő művész a kép megalkotásakor az impresszionista stílussal kísérletezett, a francia impresszionizmus eszköztárát használta fel és vegyítette pop artos elemekkel”

– mondta Fabényi Júlia.

A Ludwig Múzeum igazgatója szerint rendkívül fontos, hogy a kölcsönbe adással a budapesti intézmény meg tudott jelenni a Metropolitan Múzeumban, és elképzelhető, hogy ezzel a két intézmény megalapozza a további együttműködés lehetőségét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top