+ Irodalom

Kuczogi Szilvia lett az Európa Könyvkiadó új igazgatója

Az új igazgató célja, hogy az olvasói elvárásokat szem előtt tartva az Európa Könyvkiadó továbbra is a minőségi ismeretterjesztő és szépirodalom igényes műhelye maradjon.

Kuczogi Szilvia irányítja októbertől az Európa Könyvkiadót. Az új igazgató célja, hogy az olvasói elvárásokat szem előtt tartva az Európa Könyvkiadó továbbra is a minőségi ismeretterjesztő és szépirodalom igényes műhelye maradjon.

A több évtizedes újságírói és vezetői gyakorlattal rendelkező új kiadóvezető az összegzésben emlékeztet arra, hogy a kiadó jelenlegi arculatát és presztízsét Osztovits Levente alapozta meg, és az irodalmár, műfordító, kultúrdiplomata Barna Imre, valamint a kiadót a legutóbbi időkig vezető műfordító, M. Nagy Miklós egyaránt ezt a hagyományt vitte tovább.

Az Európa idén is két friss Nobel-díjast köszönthetett szerzői között, Kazuo Isiguro irodalmi Nobel-díjat, Kip S. Thorne megosztott fizikai Nobel-díjat kapott.

Kuczogi Szilvia 2009 és 2016 között a Népszabadságot kiadó részvénytársaság projektigazgatója volt, majd a napilap kereskedelmi kiadványokért és speciális projektekért felelős főszerkesztő-helyetteseként dolgozott, az utolsó három évben a megújított lap kulturális rovatát vezette. Idén februártól rovatvezetőként és projektmenedzserként segítette a Népszava teljes arculati és tartalmi megújítását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Népszerűek

To Top