+ Irodalom

Ezt a szivart csak női kezek sodorhatják

Havannai rezidenciáján szivarozott egy férfi, Cohibát szívott, amit kizárólag női kezek sodorhattak. Kinyitotta a szivaros dobozt, és szivaronként elképzelte, mi járhatott a nők fejében szivarsodrás közben.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1997

január, Csecsenföld – Halálos gázolásért ítéltek el egy férfit. A háromtagú bíróság az ősi törvények szerint arra kötelezte a gázolót, hogy ajándékozzon az áldozat családjának 63 darab tevét. A család és a bírák elégedettek voltak a döntéssel, de hamarosan rájöttek, hogy képtelen büntetést szabtak ki, mert Csecsenföldön már az állatkertekben sem találni tevét.

január, Spanyolország – Az a hír járta, hogy néhány esztendő múlva választójogot kapnak azok a német, dán és brit nyugdíjasok, akik előszeretettel telepedtek le a tengerparti városokban. Az időjárás is jobb errefelé, meg a nyugdíjból is jobban kijöttek. Választójogot? Csodálkozott sok spanyol. De hát az életük utolsó éveit töltő boldog emberek többnyire felelőtlenek!

január, Peru – Jól jött a befektetőknek, vendéglősöknek és szállodásoknak a limai japán nagykövetségen zajló túszdráma. Újságírók és fotósok tucatjai vásárolták a rezidenciára néző, jó kilátással rendelkező lakásokat. A vendéglősök átálltak a szusira, és nonstop szállították az éjjel-nappal ébren lévő újságíróknak. Abban reménykedtek a környék vállalkozói, hogy a túszok szívósak, és eltart még egykét hónapig a dráma.

február, Pápua-Új-Guinea – Elismertem, agyonlőttük azt az embert, mondta a törzsfőnök. Beismertem a bíróságon, hogy mi tettük. És fölajánlottam a törzsnek kártérítésül a szokásosat, a disznót, a pénzt, meg a tizennyolc éves lányt. Erre föl asztalra csapott a bíró. És mit mondott, tudjátok? Ebben az országban többé nem lehet nővel fizetni. Fölháborító. Pedig sokkal értékesebb, mint a pénz.

február, Kuba – Havannai rezidenciáján szivarozott egy férfi, Cohibát szívott, amit kizárólag női kezek sodorhattak. Kinyitotta a szivaros dobozt, és szivaronként elképzelte, mi járhatott a nők fejében szivarsodrás közben. Még a füstölgő szivarja felénél sem járt, mikor merevedése támadt. A férfi rosszul tűrte a fizikai fájdalmat, mégis arra gondolt, a farkára tetováltatja, hogy Cohiba.

február, Japán – Japán tudósok remek kísérletet hajtottak végre amerikai svábbogarakkal. A bogarakba mikroprocesszorokat építettek, az állatot elektromos impulzusokkal előre és hátra, jobbra és balra tudták irányítani. A svábbogár a legelzártabb helyekre is eljuthatott. Használhatták földrengések romjai között, de lehallgató-készüléknek is tökéletes volt. Egyesek szerint később végbéltükrözésre is kiválóan alkalmas lesz.

március, Oroszország – Jövendőmondással kereste kenyerét egy hatgyermekes családanya az ország déli részén. Soha senkitől nem tanulta ezt a boszorkányos mesterséget, de úgy volt vele, ha másoknak megy, miért ne sikerülne neki is. Egy ideig jól jövedelmezett a munka, ellátta belőle a családot, de sajnos az ügyfelek egyre többet panaszkodtak, hogy egészen más történt velük, mint amit megjósolt. Végül az asszonyt két férfi verte agyon kalapáccsal.

március, Afganisztán – Arra kötelezték a kabuli taxisokat, hogy kizárólag azokat a hölgyeket fuvarozhatják, akik csadorba rejtik az arcukat. Sőt, az ablakokat is be kellett festeniük. A végén még az lesz, bosszankodott az egyik taxis, hogy periszkóppal fogunk furikázni.

március, Svájc – A gstaadti sípályákra járt síelni a jordán király és az ománi szultán. A jordán király nem volt rest, a vendégeknek szánt sífelvonót használta. Ellenben az ománi szultán saját gondoláját csatoltatta a felvonóra, amelyben karnyújtásnyira volt tőle a hifi és a minibár, s míg a csúcsra ért, akár kettyinthetett is egyet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top