+ Irodalom

Speciális pólót hoztak forgalomba biztonsági öv helyett

Autóvezetőknek hozott forgalomba biztonsági pólót egy nápolyi kereskedő.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1989.

április, Malájzia – Kóbor cirmos cica tévedt be Kuala Lumpurban egy buddhista templomba egy évvel ezelőtt, és azóta ott ragadt. A hívek csodálatát váltotta ki minden egyes alkalommal, amikor hátsó lábaira állt, és a mancsait le és fel mozgatta. A hívek biztosak voltak benne, hogy imádkozik.

április, Burma – Egy apró falucskában különös szeretettel várták a nem mindennapi postást. A küldeményeket szerdán és pénteken kézbesítette. Amikor megérkezett, levették a válláról a csomagokat és a leveleket, megetették, megitatták, majd hagyták egy kicsit pihenni. A pihenő után indították vissza a bikát.

április, Csehszlovákia – Cseh kutatók azt vizsgálták, vajon igaz-e az az állítás, amely szerint a nők beszélnek a legtöbbet. A vizsgálatok azonban nem támasztották alá a közvélekedésben teret nyert gondolatot, ellenben nagyon jól mérhetően megállapították, hogy a tengerészek beszélnek a legtöbbet. De csak a szárazföldön.

május, India – Whiskyvel agyonitatta, majd meggyújtotta feleségét egy férfi, mert kevesellte a hozományát. A 21 éves asszonyt súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba. Ezzel a férfi megoldottnak tekintette a hozomány problémáját, elvégre a börtönben nem sok szüksége volt rá.

május, Olaszország – Autóvezetőknek hozott forgalomba biztonsági pólót egy nápolyi kereskedő. A fehér pólón egyetlen fekete csík volt keresztben, amit a rendőrök távolról biztonsági övnek néztek, és nem állították meg a sofőrt az újonnan bevezetett kötelező biztonsági öv nem viselése miatt.

május, USA – Engedélyezték az Iowa állambeli sétahajókon, hogy városnézés közben rulettet, black jacket, kockázást is ajánlhassanak a vendégeknek a Mississippin. Egy rendelet azt is kimondta, hogy egy utazáson senki sem veszíthet 200 dollárnál többet. Arra azonban nem utalt egyetlen rendelet sem, hogyan kell rulettezés, kockázás és black jackezés közben várost nézni.

június, Kenya – Igencsak kedvelte az ország lakossága a sört. Fermentált mézből, cukornádból, kókuszból és különféle gabonaneműekből állították elő az italt. A kenyai elnök azonban antialkoholista volt, azt se tudta, mi az a sör. Egy szép szombati napon aztán annyira duzzogóra vette, hogy az egész ország iszik, ő pedig nem, hogy elrendelte az alkoholfogyasztási tilalmat, amit így indokolt: Nem vagyok hajlandó részeges nemzet élén állni!

június, Franciaország – Elégtételt vett a vereségért egy volt francia polgármester, mert nem választották újra. A szántóföldet, amit 17 éve labdarúgópályának adományozott a városka focicsapatának, egyetlen éjszaka alatt felszántatott.

június, Hollandia – Iskolai dolgozatokkal a táskájában utazott haza egy tanár a buszon. Amikor hazaért, megdöbbenve tapasztalta, hogy nincs nála a táska. Hiába kutatott utána, a buszon sem találták. Kinek lehet értékes ennyi kijavítatlan dolgozat, morfondírozott a férfi. Másnap bement az iskolába, és hosszú csönd után bejelentette, elveszítette a dolgozatokat. A teremben örömujjongás tört ki. Amikor csend lett, a tanár így folytatta: viszont a dolgozatot újra meg kell írni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top