+ Irodalom

Az öngyilkosság különösen fájdalmas módját választotta egy zebra

Nem bírta a bezártságot a szarajevói állatkert zebrája, ezért öngyilkosságot kísérelt meg.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1988.

április, Hollandia – A hajszárítóbúra alatti székekhez kerékpárpedálokat szerelt fel egy fodrász, amellyel hajszárítás közben napközbeni mozgásigényüket is kielégíthették a hölgyek. Hogy a befektetett energiájuk se vesszen kárba, a pedálokkal egy mikrogenerátort hajtatott a fodrász, így áramot nyert a vendégeiből.

április, NSZK – Egy dortmundi férfi azzal ütötte el fölös idejét, hogy az utcán sétálgatott, és ha meglátott egy babakocsiban fekvő, cumizó csecsemőt, akkor a közelébe settenkedett, és kirántotta a szájából a cumit, majd elfutott. A rendőrség csapdát állított neki. Amikor a férfi kikapta a cumizó rendőr szájából a cumit, elfogták.

április, Egyiptom – Kairótól száz kilométerre, El Fayum agráregyetemének dékáni hivatalába betévedt egy bika. Régóta a bögyében lehetett a dékáni hivatal, ezért alaposan feldúlta. A dúlás után átvágtatott a személyzeti osztályra, ahol ismét végzett egy kis dúlást, majd, hogy teljesen legyen a káosz, a vásárból szökött állat félbeszakította az előadásokat is. Sokak életében emlékezetes nap maradt, kivéve a bikának. Elaltatták.

május, Kína – Traktorjával disznókat szállított a piacra a gazda. Fütyörészett, jó idő volt, úgy számította, ma végre megtérül a malacokba fektetett pénze. Egyszer csak mit látott? Az úton elébe állt egy adóellenőr, hogy igazoltassa. Majd adok én neked igazoltatást, dühöngött a gazda, és belelépett a gázba. Az adóellenért halálra gázolta, őt pedig fölakasztották, a malacok pedig még ma is élnek, ha meg nem haltak.

május, Hollandia – Erőszaknak, szexuális megrontásnak és megfélemlítésnek voltak kitéve a laktanyában a holland katonák. Ezért egyre többen követelték a hadügyminisztertől, hogy engedjék haza őket minden éjszaka. Merthogy a hagyományos felfogás szerint erőszakoskodni, szexuálisan megrontani és megfélemlíteni csak napszállta után szokás.

május, Spanyolország – Az emberi máj emlékművét leplezték le Ferrolban. A szobrászművész gránitból faragott szobra az önzetlen szervet dicsőítette, amely mérgektől és gyógyszerektől kínozva naponta készenlétben áll. A szobrot messzire elkerülték az alkoholisták.

június, Jugoszlávia – Nem bírta a bezártságot a szarajevói állatkert zebrája, ezért öngyilkosságot kísérelt meg. Mivel sem kötél, sem gyógyszer, sem pedig éles eszköz nem állt rendelkezésére, ezért a halálnak egy igen különös és fájdalmas módját választotta. Addig verte a fejét a földhöz, amíg bele nem pusztult.

június, Norvégia – Hölgyekből álló bíróság elé került annak a közkatonának az ügye, akinek megtiltották, hogy a seregben fülbevalót viseljen. A bíróság úgy ítélte meg, hogy olyan kis cuki az a fülbevaló, miért ne hordhatná a díszszemléken is, ráadásul elvetemült szexuális megkülönböztetés, ha egy férfi nem viselhet fülbevalót.

június, Anglia – Délután sétált a férfi az utcán, megállt egy zebránál, hogy zöld jelzésnél átkeljen. A férfi mellett megjelent egy kutyás rendőr, majd megállt. Ő is azzal a szándékkal várakozott, hogy átkeljen a túloldalra. De a lámpa csak nem váltott zöldre. A férfi elunta magát, valamit csinálnia kellett. Ránézett a kutyára és elvékonyított hangon azt mondta: miaú! Rendőrségi közeg megsértéséért pénzbírsággal büntették.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top