+ Irodalom

Egy delfin mentette meg a kisfiút a körülötte köröző cápáktól

Egy 11 éves kisfiú rávette a barátait, hogy kíváncsiságból csónakázzanak ki a viharzó tengerre. A partoktól már messze jártak, mikor a fiú a tengerbe esett.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtó alapján – 1982.

október, Franciaország – Kénytelen volt beszüntetni működését Franciaország egyetlen biliárddákókat gyártó üzeme, köszönhetően a dél-koreai konkurenciának. A kilenc alkalmazottat foglalkoztató maranvillei Klein üzem, amely még néhány éve termelésének harminc százalékát exportálta, lassanként elvesztette piacait és csődbe ment. Az alkalmazottak több tucat dákót vittek haza emlékbe. Volt, aki a betörők ellen tartotta a sarokban, mások babot futtattak rá, merthogy biliárdasztala senkinek nem volt.

október, Belgium – Brüsszel egyik gazdag negyedében akciótervet dolgozott ki a rendőrség, a nyaraló és hosszabb ideig távolmaradó lakók házának védelmére. Megkérték őket, hogy közöljék a rendőrséggel, pontosan mettől meddig lesznek távol. Az egyik rendőr felesége megszerezte a listát a rendőrség megfigyelési tervével együtt, és minden olyan lakást kirámolt, amelynek tulajdonosa védelmet remélt.

október, Ausztria – A 13 éve sírásóként dolgozó bécsi férfi elcsúszott és eltörte a lábát abban a kórházban, ahol reumás panaszait kezelték. Törött lábát egy másik kórházban gipszelték be, és néhány napra bent tartották. A lábadozás ideje alatt egy reggel tolókocsiba ültették, és betolták a műtőbe, ahol gipszátkötés helyett elaltatták, és beültettek neki egy szívritmus-szabályzót. Mikor a narkózisból ébredezett, a nővér a nevét kérdezte. Ekkor jöttek rá a tévedésre. A férfit újra elaltatták, és kioperálták belőle az értékes műszert.

november, USA – Elektromos töltésű nyilak kilövésére alkalmas fegyverrel szerelték fel a washingtoni rendőröket. Akit a nyíl eltalált, közel tíz másodpercre mozdulatlanná merevedett, akár egy szobor. A rendőrök eredményesen alkalmazták az új fegyvert. Állításuk szerint viszont jóval szélesebb alkalmazási területe van, mint hitték. A nyíl belövése után könnyűszerrel távolítható el a meglőtt személytől a pizzaszelet, a bankkártya, az ékszer és a mozijegy.

november, Kína – Magas vérnyomás, fáradékonyság és álmatlanság ellen mágneses lábbelit ajánlottak a kínai orvosok. Az ember talpán négy olyan pont van, amely átveszi a mágneses hatást, ezért a cipőbe négy, egyenként 10 milliméter átmérőjű mágneslapocskát építettek be úgy, hogy azok érintkeztek a talp felvevő pontjaival. Kétheti viselés után normálisra csökkent a beteg vérnyomása, elmúlt az álmatlansága és fáradékonysága. Viszont a felesége azt mondta, ő azért örülne, ha a férje megint zoknit hordana.

november, Franciaország – Jó fogásra számítottak azok a rablók, akik Le Mansban feltörték és kirámolták egy utazó cipőkereskedő lábbelikkel dugig rakott kombiautóját. A szajrét biztonságba helyezték, és már elkezdték az értékesítéssel kapcsolatos tárgyalásokat, mikor az egyik rablónak feltűnt, hogy a cipők csak ballábasak.

december, Törökország – Nem hordhattak miniszoknyát, magas sarkú cipőt, feszes pulóvert, nem növeszthettek hosszú körmöket a török állami intézmények női alkalmazottai. Az új kormányrendelet szerint a férfiak sem járhattak hivatalba hosszú hajjal. Akik megszegték a rendeletet, fizetéscsökkentésre és elbocsátásra számíthattak. Az egyik nő azzal tiltakozott a rendelet ellen, hogy neki nem a pulóvere feszes, hanem a csöcsei hatalmasak.

december, Ausztrália – Egy 11 éves kisfiú rávette a barátait, hogy kíváncsiságból csónakázzanak ki a viharzó tengerre. A partoktól már messze jártak, mikor a fiú a tengerbe esett. A Cocus nevű szigetről kifutott a mentőcsónak a kisfiú segítségére. A vízi mentősöket megdöbbentő látvány fogadta. A kisfiú taposta maga alatt a vizet, körülötte cápák köröztek. De nem mertek rátámadni, mert őrt állt mellette egy delfin.

december, NSZK – Egy harmincéves családapa a fejébe vette, hogy megdönti a víz alatt tartózkodás rekordját, amely ekkor öt perc volt. Kezdésként csak négy percig akart víz alatt maradni Ilsede uszodájában, a derekára akasztott tízkilós ólomgyűrűvel. Két úszómester volt segítségére, akik a négy perc elteltével élettelenül húzták ki a vízből.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top