+ Irodalom

Vége a birkanyírásnak!

Az embernek fárasztó, állatnak macerás művelet helyett javasolt megoldás egyszerű, gyors és hatékony.

Érdekes történetek a XX. századi magyar sajtó alapján – 1981.

április, Jugoszlávia – Egy tízéves dalmáciai fiúcska nagyon csúnyán összeveszett a szüleivel, és úgy döntött, elhagyja őket. A fiú kievezett az Adriára, ahol kiválasztott magának egy lakatlan szigetet, és letelepedett. Ha olykor hajó vagy csónak kötött ki a szigeten, elbújt az idegenek elől. 84 évig élt magányosan, azaz 94 éves volt, amikor már nem maradt ereje bújócskázni, és rátaláltak.

április, USA – Kaliforniában elindították az első telefonos lelkisegély-szolgálatot, kizárólag orvosoknak. A felmérések azt igazolták, hogy háromszor annyi orvos követett el öngyilkosságot, mint más szakmabeliek, mert túlhajszolták magukat, és nehezen viselték a téves diagnózis következményeit. Egyeseknek azonban kétségei voltak a szolgáltatással kapcsolatban, mert hát melyik orvos fogja bárkinek is elmondani, hogy tévedett.

április, NSZK – Járdán parkoló autók ellen tüntettek Nyugat-Berlinben a gyalogosok. Hogy érzékeltessék az autóvezetőkkel, milyen kényelmetlen autókat kerülgetve sétálni a járdán, elfoglalták az Augsburger strassét, ahol az autósok csak a gyalogosokat kerülgetve tudtak előre haladni. Az autósok elgondolkodtak, majd másnap eladták az autójukat, hogy többé soha, még csak parkolni se tudjanak.

május, Szovjetunió – Nyolcvan éve készített konzerveket találtak a Taimyr-félszigeten, majd Moszkvába szállították őket, ahol a Moszkvai Konzervipari és Élelmiszer-feldolgozó kutatóintézet orvosokat, tudósokat és újságírókat hívott meg, hogy kóstolják meg a felmelegített konzerveket. A nyolcvanéves konzervekből csapott lakomán mindenki elégedett volt és jól is lakott, elismerve a konzervipar örök minőségét.

május, USA – Újfajta, vízzel töltött matracokat hoztak forgalomba kisbabák számára. A babák lefektetése előtt langyos vízzel töltötték meg a matracot az anyukák, akik egyhangúlag állították, hogy a langyos vízzel megtöltött matrac jótékony hatású, mert ha ezen alszik a baba, reggelig meg se mukkan. Szokva a világi illúziót, ezúttal újra az anyaméh biztonságában érezhették magukat.

május, Franciaország – 80 kilósra nőtt házi oroszlánjától volt kénytelen megválni egy állatbarát házaspár Ronbaixban, mert az állat éjszakáról éjszakára a közeli nyilvános parkba szökött, ahol veszélyeztette a közbiztonságot. A házaspár eleinte azzal védekezett, hogy mióta a parkban éjszakázik az oroszlán, nem történt bűneset, mert még a rablók és a szatírok is félnek tőle.

június, Franciaország – Nancy egyik bisztrójában összevitatkozott egy 40 éves ócskavas-kereskedő és egy 32 éves bádogos. Mindketten azt állították a másikról, hogy parókát visel. A vita veszekedéssé, majd verekedéssé fajult, melynek csúcsán az ócskavas-kereskedő kirohant a bisztróból, taxiba ült és hazarohant, majd egy konyhakéssel tért vissza. És megölte a bádogost.

június, USA – A filmek vizuális élményét illatokkal fokozták az amerikai mozikban. Az előadás előtt a néző odorámának nevezett kartonlapot kapott, amelyre tíz számozott, rózsaszínű, gyűrű vastagságú körszelvényt préseltek. Vetítés közben a vászon sarkában számok jelentek meg, mutatva, mely számú körszelvényt kell a nézőnek a körmével felkaparni, hogy áradjon feléje a vásznon pergő történet hatását fokozó illat.

június, Ausztrália – A végéhez közeledett annak az oltóanyagnak a fejlesztése, amely a későbbiekben feleslegessé teszi a birkanyírást. Ha beadják, a birkák szervezetére egyébként veszélytelen oltóanyagot, akkor 48 órán belül a birka maga fogja ledobni a bundáját.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top