+ Fotó

Csodálatos álomképek sörösdoboz-kamerával

Szinte vizes lesz maga a kép szemlélője is, annyira közelről, beavatottként látja az eseményeket.

Nyitókép > Hupján Attila: Vizitorna

Öt elem – három alkotó címmel április 28-ig látható fotókiállítás a Kortárs Magyar Galériában. Bécsi Imre, Hupján Attila és Kovács Csaba nem mindennapi, különleges látványt kínál a Vermes-villába elhozott fotókon, ugyanis mindhárman lyukkamerával teremtik-alkotják meg a képet.

A három magyarországi alkotó először Dunaszerdahelyen szerepel és állít ki Triptihole Group néven.  A szükséges vizuális megjelenítést számukra egy parányi lyuk és a köré épített fényképezőgépek, a camera obscurák szolgáltatják.

Azok az eszközök, amelyeknek mi magunk is lehetünk a tervezői, kivitelezői, és saját ideáink szerint alakíthatjuk őket. Ezáltal az alkotói folyamat már az eszköz megtervezésénél kezdődik, és a végeredmény valójában nem valaminek a végét, hanem csupán az alkotói út egy állomását jelenti. Nem drága eszközök, hanem saját energiáink, ötleteink, kreativitásunk az, ami örömteli eredménnyel ajándékozhat meg bennünket és a környezetünket

A lyukkamerával fotografáló három művész a digitális képrögzítés, a tömegrítussá vált fotográfia világában a kreatív eszközhasználattal – pl. szivaros- vagy sörösdobozból alkotott kamera – és a hosszabb exponálással, „képbefogással” is megalkotta stílusát.

– fedte fel a Triptihole Group elképzeléseit Hupján Attila.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top