+ Irodalom

Elloptak egy kísérleti nyulat a reumatológiai intézetből

Felhívás jelent meg a lapokban egy nyúlról. „A budapesti reumatológiai intézetből ismeretlen személy eltulajdonított egy kísérleti nyulat. A nyúl személyleírása: szürke, vadnyúlhoz hasonló, fülének belső oldalán a 23-as számot vegytintával karcolták be.

Érdekes történetek a xx. századi magyar sajtóból – 1963.

április, Kanada – Különleges farkasirtási módszert dolgoztak ki az országban. Egy elfogott példány nyakára rádióhullámokat kibocsátó nyakörvet szereltek, majd szabadon engedték. A rádióhullámok alapján követték a farkast, amely elvezette a vadászokat a falkához, ahol halomra lőhették a meglepett állatokat.

április, Spanyolország – A Barcelona közelében található Mont Blanch nevű falucskában ellopták a bikaviadalok arénáját. A helység egyik vállalkozója állított fel előre gyártott elemekből készült arénát, amit csak a nyári szezonban használtak. A lakosok egy része nem nézhette tétlenül az üres téli porondot. Az éj leple alatt szétszerelték a fa elemeket, amelyeket jó minőségű tüzelőként hasznosítottak.

április, India – A gyakori bankrablások megmozgatták a feltalálók fantáziáját, hiszen komoly esély volt rá, ha találmányuk beválik, akár világszabadalom is lehet belőle. Egy indiai mérnök olyan szerkezetet talált ki, amely a páncélszekrényen aktívan dolgozó betörőt csuklón ragadja, és nem ereszti el, míg a rendőrség ki nem kapcsolja a készüléket. A jól tájékozott bankrablók többsége túljárt a szerkezet eszén. Nem egyszer találtak kirámolt mackót, amely kapanyelet szorongatott.

május, Magyarország – Felhívás jelent meg a lapokban egy nyúlról. „A budapesti reumatológiai intézetből ismeretlen személy eltulajdonított egy kísérleti nyulat. A nyúl személyleírása: szürke, vadnyúlhoz hasonló, fülének belső oldalán a 23-as számot vegytintával karcolták be. A nyúl jelenleg olyan anyag hatása alatt áll, amely miatt nem fogyasztható. De ha már megette a tettes, kérjük, jelentkezzék a reumatológiai intézeten, hogy elsőként vizsgálhassák a szer hatását emberi példányon.”

május, Svédország – A szeszipar dolgozóinak sztrájkja miatt eltűntek Stockholm Belvárosából a lézengő alkoholisták. Azokban a napokban sokan kijózanodtak, és csodálkozva néztek körül a világban, hogy itt senki nem ivott, csak ők? Pár nap múlva viszont újra megjelentek az utcai részegek. Nyilvánvaló volt, hogy a radikális elvonókúra attól szűnhetett meg, hogy az alvilágban beindult szeszcsempészet.

május, Jugoszlávia – Sokszor okoztak lakás- és erdőtüzet a gondatlanul eldobott cigarettavégek. Egy belgrádi nyugdíjas, aki szép kort szeretett volna megélni, és nem a hálószobában elhullajtott csikktől elégni, feltalálta az önmagától kialvó cigarettát. Később elkészítette a legbiztonságosabb változatot is, a meg sem gyújtható cigarettát.

június, Dánia – Az aprópénzen vásárolt esküvői cipő hosszú és boldog házasság ígéretét hordozza, tartja egy régi dán babona. Egy fiatalasszony 10.317 darab aprópénzzel fizetett az esküvői cipőjéért, amit 12 évig gyűjtött. Az esküvő után kíváncsian várta a folytatást.

június, NSZK – A gyakori templomkifosztások miatt imádkozó őrszolgálatot szerveztek Münchenben. A hívek forróváltásban, napi huszonnégy órán át imádkoztak az oltár előtt. Imáikban többnyire azért fohászkodtak, hogy a templomot kerüljék el a betörők.

június, USA – A kaliforniai San Bernardino városka anyakönyvi hivatala, túlmenően hivatali kötelezettségén, három praktikus, a harmonikus házasélethez elengedhetetlen ajándékot adott át minden ifjú párnak. Így kaptak a fiatalok egy szakácskönyvet, egy házassági problémákkal foglalkozó kisokost, és mind e mellé járt még egy doboz aszpirin is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top