+ Képzőművészet

Pályázat! Brutális és szelíd amatőrök, alkossatok!

Az Art Brut Galéria azért született meg, hogy az outsider, art brut művészek és művészetterápiás műhelyek számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson.


Nyitókép > Adolf Wölfli (1864-1930): Cím nélkül, 1924, American Folk Art Museum

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására.

A művészetterápia komoly segítséget jelent a mentális betegségek leküzdésében és a betegségből való felépülés folyamatában.

A Budapest Art Brut Galéria azért született meg, hogy az outsider, art brut művészek és művészetterápiás műhelyek számára bemutatkozási lehetőséget biztosítson. Vállalt küldetése, hogy lebontsa a mentális betegségekkel élőket érintő előítéleteket – miközben a kulturális és művészeti életben való esélyegyenlőség megteremtését is szem előtt tartja.

A segítő szakmákban dolgozó szakemberek közül sokan végeznek művészeti tevékenységet. Nekik szól ez a pályázat.

A pályzat olyan alkotók mukáit várja, aki elmúlt 18 éves, nem végzett képző- és iparművészeti felsőfokú tanulmányokat és hivatásszerűen nem foglalkozik alkotóművészeti tevékenységgel.
Alapvető feltétel, hogy hivatásszerűen dolgozzon az egészségügyi vagy szociális ellátórendszerben.

Az art brut művészet fogalmát tág értelemben is használják. Ide sorolják az agresszív hatású műveket, de a pszichiátriai betegek képeit is. Egyes művészettörténészek a primitív népek, a rabok alkotásait, de még egyes gyermekrajzokat is belevesznek.
Az art brut – durva, nyers művészet. Az art brut a XX. század második felében, Jean Dubuffet(wd) tevékenysége nyomán került a figyelem középpontjába a művészetek és a pszichiátria területén is.

A pályázat természetesen elsősorban nem, illetve nem csak az art brut – mint műnem – körére vonatkozik

A részletes kiírás és jelentkezési lap a pályázatgazdák oldalain található.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top