+ Színház

Botrány a szombathelyi színház igazgatói pályázatán

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát, Dér Andrásét pedig a szombathelyi nyugat.hu portál „szerezte meg” és február 15-én közzé is tette.

Dér András filmrendező visszavonta a szombathelyi Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörére benyújtott pályázatát.

Sütő Dániel, az intézményt fenntartó szombathelyi önkormányzat kommunikációs vezetője azzal indokolta a visszalépést, hogy

mióta kiszivárgott a pályázata, a kialakult botrányos körülmények nem teszik lehetővé, hogy a pályázatban megfogalmazott szakmai ás művészi célokat teljesíteni tudja.

A szombathelyi közgyűlés 2016. december 15-én írt ki pályázatot a Weöres Sándor Színház ügyvezetői munkakörének betöltésére. A február 8-i határidőig Dér András és Jordán Tamás, a teátrum jelenlegi igazgatója nyújtott be pályázatot.

A határidő lejárta után Jordán Tamás nyilvánosságra hozta pályázatát, Dér Andrásét pedig a szombathelyi nyugat.hu portál „szerezte meg” és február 15-én közzé is tette. Ezt követően a lap arról tudósított, hogy a Weöres Sándor Színház teljes társulata Jordán Tamást támogatja.

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész ügyvezetői megbízása szeptember végén jár le, Szombathely közgyűlése pedig várhatóan a következő, március 2-i ülésén dönt arról, hogy továbbra is ő irányíthatja-e a színház munkáját, megkezdve harmadik igazgatói ciklusát.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. kaktuszpapa szerint:

    Nem tudjuk, mi az, ami botrányos a pályázatban, hacsak az nem, hogy mint hallom, újra ki akarják azt írni, ahelyett, hogy ismét Jordán Tamást bíznák meg a vezetéssel. Igaz! Az persze botrányos, hogy Jordán Tamás személyéről no name senkik döntenek, tőlük függ, hogy megítéljék:ért-e a szakmájához, alkalmas-e arra, amit csinál mindenki örömére és ritka nagy szakmai hozzáértéssel. Hát – bravó.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top