+ Irodalom

Miért nem vetkőztek a kínai nők az orvosuk előtt?

Általában a nők nem engedték meg az orvosuknak, hogy megvizsgálja a testüket, ezért az orvos egy szövetbabát hordott magánál, amelyen a nő bemutatta a fájdalmait…

Érdekes történetek a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1948.

április, Törökország – Egy kisvárosban szobrot lepleztek le egy kacsáról, amely hősként írta be alakját a város történetébe. Egy éjjel repedt fazékhoz hasonló hápogással szaladgált az utcán, mire mindenki fölébredt, és az utcára szaladt. Ez volt a szerencséjük. A házakat néhány perc múlva összedöntötte a földrengés.

április, Kína – Általában a nők nem engedték meg az orvosuknak, hogy megvizsgálja a testüket, ezért az orvos egy szövetbabát hordott magánál, amelyen a nő bemutatta a fájdalmait. Az orvos leült az ágy szélére, és kinyitotta a táskáját. De hiába kutatott bal és jobb rekeszben, sehol nem találta a babát. Mit tegyünk, kérdezte a nőt. A nő lassan kitakarózott, és fölhúzta a selyem hálóinget. Az orvos ujja ismerős szövethez ért a táska fenekén, de már nem vette elő a szövetbabát.

április, Anglia – Intézetet alapítottak Londonban, amelyben szakembereket képeztek makaróni-gyártásra. Az alapítókat az a gondolat vezérelte, hogy a tésztával változatosabbá tegyék az angolok étrendjét. Az intézet elsősorban az angol gáz- és elektromos művek szakácsainak adta át a tésztagyártás tudományát.

május, Finnország – Karéliában rengeteg famunkás töltött hónapokat az erdőben. Hogy ne unatkozzanak, mozgókönyvtár járta az erdőt, és kínált olvasnivalót a hosszú éjszakákra. Most azon gondolkodnak, hogyan lehetne hasznosítani a famunkások olvasottságát. A famunkások többsége zárkózott ember, nehezen képzelhetők el az egyetemi katedrán.

május, Mexikó – Mexikó City egy kiszáradt tó medrében épült, és amikor egyre gyakrabbá váltak a kútfúrások, a város megsüllyedt. A Mexikói Szépművészeti Múzeum például negyven centivel került közelebb a föld középpontjához. Az építészek azon tanakodtak, mi tévők legyenek. Egy nyilvánosságra nem hozott ötlet szerint nagy mennyiségű tengervizet kellene a város alá pumpálni.

május, Dél- Korea – A május 9-re kitűzött választásokat elhalasztatta az amerikai katonai főparancsnokság, mert kilencedike vasárnapra esett, és olyankor a keresztény paraszt nem megy szavazni. Volt egy másik ok is, amiért kilencedikén a babonás parasztok se szavaztak volna. Aznap volt a napfogyatkozás.

június, Németország – Alumíniumból, pléhből és bőrből összetákolt cipők jelentek meg Hamburg kirakataiban, amelyeket üres konzervdobozok beszolgáltatása mellett jegy nélkül vásárolhatott a lakosság. A női modelleket Vasszűznek nevezték el, míg a férfi modellek a VasHenrik nevet kapták a cipőkeresztségben.

június, Olaszország – Colle Val Posina kis falu, a Velence és Vicenza között elterülő hegyek oldalán. A múlt őszi erős esőzések miatt a falucska lefelé csúszott a lejtőn. Néhány ház összedőlt, de az esőzés elmúltával a csúszás is megállt a maga pár méteres útján. Most újra heves eső zúdult a falura, és a házak újra megindultak a lejtőn. A lakosság rémülten szaladt a legközelebbi rendőrségre, hogy segítséget kérjen. Az állomásvezető őrmester a panasz hallatán a fejét vakarta, majd bölcs kijelentést tett. A csúszó falak, azt hiszem, nem tartoznak a rendőrség hatáskörébe.

június, USA – A vak koldusok újabb trükköt eszeltek ki, amelyben az általános amerikai közvélemény alakulását használták fel. És csak úgy dőlt a pénz. A koldus felemelte a botját, és fenyegetve a gyalogost, rákiabált. Ha nem adsz pénzt, Trumanra szavazok!

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Radó Judit szerint:

    Évszám?

  2. Irma Kovács szerint:

    Az, hogy miért NEM vetkőztek nem derült ki!

  3. George Wagner B szerint:

    Milyen zagyvalékság ez a rovat?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top