+ Színház

Pintér Béla amerikai egyetemek meghívottja

A Titkaink című előadás Hanoverben, Bostonban és New Yorkban lesz látható.

2017 januárjában az Egyesült Államokba utazik Pintér Béla és Társulata. A Titkaink című előadás Hanoverben, Bostonban és New Yorkban lesz látható. A 2013-14-es évadban legjobb új magyar drámának és a legjobb előadásnak is megválasztott Titkaink összesen tizenkét alkalommal kerül színpadra az Egyesült Államok keleti partján. A társsulat leguróbb 2009-ben járt New Yorkban, akkor aParasztoperát vitték a tengeren túlra.

Az előadás bemutatója 2013. szeptember 23-án a Szkéné Színházban volt. Ezután rangos külföldi szemlékre kapott meghívást, 2014-ben szerepelt többek között a berlini HAU, a bécsi Wiener Festwochen, a temesvári TESZT, s a bázeli, maribori, wiesbadeni színházi fesztiválok programjában is. 2016-ban Zágrábban a 40. Fadil Hadži Days of Satire Fesztiválon megkapta A legjobb színházi előadásnak, és A legjobb színpadi szövegnek járó díjat, Stefanovics Angéla pedig elnyerte A legjobb színésznek járó díjat.

Január 13-án és 14-én Hanoverben (New Hampshire) a Moore Theaterben, január 19-22 között Bostonban (Massaschusetts) a Paramount Main Stage-en, míg január 25-étől 5 napon át New Yorkban (New York) a Baryshnikov Arts Center / Jerome Robbins Theaterben kerül színre az előadás.

A turné kísérőprogramjaként Pintér Béla egyetemi órák vendége lesz, és kerekasztal-beszélgetéseken vesz részt, ahol neves amerikai egyetemi oktatók és színházi kritikusok kérdezik.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top