+ Irodalom

A tengerbe ugrott a hídról a villámvonat vezetője

A tengeren átívelő híd harmadik és negyedik pillére között fékezett, majd megállt a Mittel-Juete villámvonat. A mozdonyvezető kiszállt a fülkéből…

Furcsa sztorik a xx. századból magyar sajtócikkek alapján – 1938

október, Japán – Egy méhidomár kiképzett méhsereggel vonult be katonai szolgálatra. A japán hadvezetésnek annyira megtetszett a méhek kémként való alkalmazása, hogy komoly méhbázisokat hoztak létre. Az ellenség vonalai mögé repülő, miniatűr fényképezőgépekkel fölszerelt méhek akár 5-6 kilométer mélységből is képesek információt hozni. Az apró kémek minden esetben visszatértek a kaptárhoz, merthogy olyan mesterlövészt nem látott még a világ, aki képes lepuffantani egy repülő méhet.

október, Anglia – A világ legbiztonságosabb közlekedése Hunstantonban működött. A várost átszelte ugyan az ország egyik legforgalmasabb útja, ám épp hat éve nem volt egyetlen baleset sem. A rendőrfőnök szerint ez annak köszönhető, hogy nem használnak jelzőlámpát, és nincs egyetlen kresz tábla sem, ami elvonhatná a vezető figyelmét a közlekedésről.

október, Líbia – 14 olasz óceánjáró szállította az új líbiai telepeseket, akiket Tripoli egyes részein és a Bengázi környékén lévő hegyes vidéken telepítettek le. Az ezernyolcszáz földműves családnak kutakat fúrtak, és megteremtették a gazdálkodás feltételeit. Húszezer ember minden reménye a növényekben és az állatokban volt.

november, Dánia – A tengeren átívelő híd harmadik és negyedik pillére között fékezett, majd megállt a Mittel-Juete villámvonat. A mozdonyvezető kiszállt a fülkéből, átmászott a korláton, és a tengerbe vetette magát. Az öngyilkos mozdonyvezető helyén a segédmozdonyvezető vezette tovább a villámvonatot.

november, Finnország – Helsinki egyik varietéjében cowboynak öltözött figurák szórakoztatták a közönséget. A jelenet záró képében az egyik bandita előrántotta a gépfegyverét, amin igencsak elcsodálkoztak a nézők, mert úgy tudták, a cowboyok koltot használtak. De még ennél is nagyobb meglepetést okozott, amikor a cowboy leadott egy éles sorozatot a zenei árokra, majd fejbe lőtt egy nézőt.

november, USA – A hajnali órákban rendőrök árasztották el Chicago utcáit, és arra kérték az autósokat, hogy fújjanak föl néhány színes léggömböt a gyerekeknek. A vezetők jókedvűen kacarászva fújták a lufikat, nem is sejtették, hogy a lélegzetüket analizálják a laborban. Aznap hajnalban egyetlen józan sofőrre sem akadtak Chicagóban.

december, Anglia – Nagygyűlést tartottak Manchesterben a textiliparosok és -kereskedők. A szónok bemutatta azt a Japánban készült inget, amelynek olyan olcsó az anyaga és az előállítása, hogy minden bizonnyal tönkre teszi a nagy hagyományokkal rendelkező angol pamutipart. Ezt követően a szónok rituálisan elégette a japán inget.

december, Franciaország – Már Amerikában is kipróbálták, most azonban Marseilles-ben állították fel a világ legnagyobb teljesítményű hangszóróját, amelynek hangját negyven kilométer távolságból is hallani lehet. A hangszórót a légvédelem vette birtokba, hogy légitámadás esetén riassza a katonákat és a polgárokat. Egy tiszt, gondolva a békeidőkre, azon törte a fejét, mennyivel humánusabb lenne, ha komolyzenével riasztanák az embereket.

december, USA – Egy csinos fiatal nő kereste fel a szalont, hogy igénybe vegye az új szolgáltatást, amelyhez félmeztelenre vetkőzött, és kényelmesen hasra feküdt az ágyon. Egy fólián a hátára terítették kedvenc filmszínészének képét, majd speciális fénysugarakkal fölvitték a bőrére a nyomatot. A képmás sok férfival utáltatta meg a kutyapózt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top